Menu Close

Žestok odgovor SNSD-a na izjavu Bakira Izetbegovića

Nikada se ne može razgovarati o bilo kakvom umanjenju bilo koje nadležnosti Republike Srpske, a pogotovo ne o tome da RS ne bude, poručuje Radovan Kovačević, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kovačević kaže da su ustavne promjene koje brišu i najmanju nadležnost Republike Srpske ništa drugo ”do neostvarene želje lidera SDA Bakira Izetbegovića”.

“Dejtonska BiH je jedini model za BiH, a sve drugo jeste avantura koja vodi u samo jednom pravcu, a to je da BiH ne bude. Republike Srpske će, kako god bude, uvijek biti!”, rekao je Kovačević za RTRS,.

Kovačević naglašava da su ovakve izjave Izetbegovića ”potvrda da nisu odustali od takozvane građanske BiH, u kojoj bi Bošnjaci dominirali, a na šta Srpska ne pristaje”.

“Optužbe da je aktuelni saziv Savjeta ministara najgori zapravo su potvrda da jedino na taj način može da radi, a ne kao neka vlada, čemu se nada političko Sarajevo”, ističe Kovačević.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je danas da smatra da bi se presude Evropskog suda za ljudska prava i presude Ustavnog suda BiH koje su, na prvi pogled, u koliziji mogle implementirati kroz oživljavanje takozvanog “Aprilskog paketa”.

Related Posts