Menu Close

Zatvorena škola u Potočarima

Kako nezvanično saznajemo, djeca koja pohađaju osnovnu školu u Potočarima od danas su već na zimskom raspustu.

Prema informacijama koje smo dobili od roditelja čija djeca pohađaju ovu školu, juče im je javljeno da od danas nastave neće biti jer škola nema grijanja.

“Kada sam došla po dijete u školu, rečeno mi je da će im raspust krenuti ranije jer u školi nema grijanja. Grijanje je stvarno veliki problem jer djeca ne mogu ni da uče niti da prate nastavu dok u školskim klupama sjede u jaknicama i cvokoću od zime” izjavila nam je majka jedne djevojčice koja pohađa školu.

Da se prisjetimo, početkom ove godine, roditelji djece koja pohađaju ovu školu su zajedno sa ostalim roditeljima bošnjačke djece imali su protest upozorenja kojim su izrazili svoje nezadovoljstvo radi nereagovanja uprave škole nakon što su se pojavile fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama škole.

S druge strane, problem su bili i  uslovi koji vladaju u školi u Potočarima. Na fotografijama možete vidjeti u kakvim uslovima ova djeca uče. Roditelji tvrde da je količina vlage i mema tolika da se u učionicama ne može disati.

“U Potočarima su skoro pa sve bošnjačka djeca. Očito direktoru škole nije u interesu da nešto poduzme povodom ovog pitanja. Djeca su u jako lošim uslovima. Vlaga bukvalno pada po njima i udišu nesnosan smrad. Roditelji su nemoćni, ovo se mora riješiti”, kazao je jedan roditelj, tvrdeći da je riječ o segregaciji Bošnjaka.

Da li je i sa grijanjem isti slučaj, ostaje nam da vidimo.

Related Posts