Menu Close

Vulin: Vučiću, odbij non paper i raspiši izbore da nacija kaže šta misli

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin zatražio je od predsjednika države Aleksandra Vučića da se “žrtvuje još jednom i odbije svaki razgovor o non-paperu i o priznanju Кosova” kao i da “odmah raspiše vanredne izbore kako bi nacija rekla šta misli o priznanju Кosova, ali i da tako omogući svim strankama da izađu pred Srbiju i pokažu od čega su i za koga su”.

“Tražim od predsjednika Vučića da odbije razgovor o priznanju i da velikim silama koje su pisale non paper saopšti da se rješavanje pitanja Кosova i Metohije ne može pronaći bez rešenja za Republiku Srpsku i za nacionalno pitanje Srba u celini”, rekao je Vulin, u pisanoj izjavi, koju je prenio Pokret socijalista, čiji je predsjednik.

On je naveo da je „potpuno svjestan da, ukoliko predsjednik Vučić odbije inicijativu velikih sila, da to vrlo lako može da bude njegova posljednja borba“.

“ko hoće konačni sporazum, neka velike sile predlože i konačno rješenje srpskog nacionalog pitanja u cjelini, a ne u jednom dijelu srpskog svijeta. Tražim od Vučića da svojom žrtvom, još jednom, spriječi priznanje Кosova. Samo on to može i samo on to smije. Tražim mnogo, ali imam i od koga“, Vulin.

Related Posts