Menu Close

VUKOVIĆ U NEVJERICI: “Kako smo došli do toga da Dodik u naše ime druguje sa nekim ko je Srbe nazvao šakom jada”

“Zar naše interese da brani neko ko govori da Srbe tokom „Oluje“ nije protjerala Hrvatska, nego Beograd i slavi to etničko čišćenje”, pita Vuković.

“Pali smo na niske grane kada je Republika Srpska, pod vođstvom SNSD-a i Dodika, dočekala da nam se saveznici u svijetu broje na prste jedne ruke, a jedan od tih navodnih prijatelja je, ni manje ni više nego hrvatski predsjednik Zoran Milanović”, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković kaže da ne treba odbijati otvorene ruke prijateljstva, ali da uvijek treba paziti ko je pruža i šta su mu motivi.

“Kako smo došli do toga da Dodik u naše ime druguje sa nekim ko je Srbe nazvao šakom jada? Nekim ko je za predsjednika Srbije rekao da ‘besposlen pop i jariće krsti’? Zar nama prijatelj i saveznik da bude osoba koja govori da će se lično založiti da sve članice Evropske unije priznaju tzv. Kosovo? Šta reći o nekome ko o najsvirepijim ustaškim zločinim počinjenim prema Srbima u Jasenovcu kaže da se Srbi ubijani jer su pružali otpor, pa su tretirani kao neprijatelji? Zar naše interese da brani neko ko govori da Srbe tokom ‘Oluje’ nije protjerala Hrvatska, nego Beograd i slavi to etničko čišćenje”, pita Vuković.

On kaže da se Dodik ne može više pravdati riječima da je mlad i naivan, jer mora biti potpuno svjestan šta stoji iza Milanovićeve trenutne podrške njegovim politikama, dodajući da višegodišnja politika savezništva SNSD-a sa Hrvatima ništa dobro nije donijela Republici Srpskoj ni srpskom narodu, te da je to taktički promašaj od koga će korist izvući isključivo hrvatski narod u BiH.

“Iza svega stoji vraćanje usluga za prethodno agitovanje za hrvatske interese, poput Pelješkog mosta. Stoji zalaganje za treći entitet, koji može samo oslabiti poziciju Republike Srpske. I stoji potrebna podrška hrvatskim zahtjevima u vezi sa izmjenama Izbornog zakona. Jasno je, nije nama Milanović odjednom postao prijatelj, nego je Dodik bio i ostao agent hrvatskih interesa”, kazao je Vuković, navodi Srpska.info.

Related Posts