Menu Close

VUČIĆ UPUTIO SRDAČNU ČESTITKU BIDENU: “Uvjeren sam da će Srbija u vama imati…”

Predsjednik Srbije je izrazio uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bidenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, svoju čestitku je uputio novoizabranom predsjeniku SAD Joe Bidenu i pozvao ga da posjeti Srbiju.

– Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsednika SAD, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha, na dobrobit vaše zemlje i svih njenih građana, naveo je Vučić u čestitci.

On je istakao kako duboko vjeruje da će Biden ovu dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, te da su u prethodnom periodu dvije zemlje obilježile važne jubileje iz zajedničke istorije, sjećajući se svijetlih primjera njihovog savezništva na strani istine i pravde.

– Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja, istakao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bidenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje, prenose Nezavisne.

– Zato mi dozvolite da vam uputim poziv da, sada kao predsjednik SAD, posjetite Srbiju, sa nadom da vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lijepom sećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana, navodi se u čestitci Vučića.

Related Posts