Menu Close

VOJIN MIJATOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Dodik nije tako hrabar, ON SAMO VJEŠTO MANIPULIRA ZAKONOM”

Poručuje da građani BiH moraju znati da ovaj čitav cirkus koji Dodik koristi da bi predstavio RS kao državu koristi samo njemu i njegovom učvršćivanju kao nosiocu srpskog korpusa u BiH.

Za mene 9. januar predstavlja samo dan poslije 8., a prije 10. januara, a uvjeren sam da i većina građana BiH posmatra isto ovaj datum.

Kazao je to potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Nažalost, poručuje da, ipak, 9. januar predstavlja ne mali kamen spoticanja u političkom smislu u BiH.

-Ustavni sud je po apelaciji Bakira Izetbegovića proglasio ovaj dan neustavnim. Kad su sudske odluke u pitanju, one se ne komentiraju, već samo provode. Vlast u Republici Srpskoj poprilično vješto koristi Zakon o praznicima te i poslije odluke Ustavnog suda nastavlja s proslavom istog dana – kaže Mijatović.

Građani u RS, kako ističe, trebaju znati da nije Milorad Dodik baš tako hrabar i da prkosi odluci Ustavnog suda BiH, već vrlo vješto manipulira Zakonom o praznicima i odlukama Vlade RS kako bi, ipak, u pravno zadovoljavajućem okviru obezbijedio održavanje ovog dana, prenosi Hayat.

-Dakle, nije istina da, kako on kaže, ne priznaje Ustavni sud BiH, već koristi krajnje manipulativno pravne zavrzlame. Druga vrlo bitna stvar jeste da se, koliko god se Dodik zaklinjao u srpstvo, ovaj dan ni blizu nije proslavljao u RS prije apelacije Ustavnog suda BiH. Ja sam svjedok, jer radim preko 20 godina u izvršnoj vlasti RS i BiH. Prije apelacije ovaj datum se krajnje simbolično obilježavao na način da dovedu neki dječiji hor u neku salu Vlade RS i da se tu samo proforme pojavi par ministra – smatra Mijatović.

Poručuje da građani BiH moraju znati da ovaj čitav cirkus koji Dodik koristi da bi predstavio RS kao državu koristi samo njemu i njegovom učvršćivanju kao nosiocu srpskog korpusa u BiH.

Related Posts