Menu Close

VJERUJETE LI NJEMU ILI SVOJIM OČIMA: Ovako je u Potočarima govorio Dragan Čović, političar koji je jučer glasao protiv zakona o sprečavanju i kažnjavanju genocida

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović ponovo je otkrio pravo lice.

Ovako je Dragan Čović 2015. govorio u Potočarima, a jučer je glasao protiv zakona o sprečavanju i kažnjavanju negiranja genocida.

Lider HDZ-a BiH lagao je Evropi i svijetu, upravo onim političarima koji mu danas udovoljavaju.Podsjetimo, HDZ-ovi delegati, zajedno sa delegatima iz reda srpskog naroda u Domu naroda PS BIH glasali za zaključak kojim se traži poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida. Zaključci nisu usvojeni jer nije bilo potrebne entitetske većine.

“Hvala lijepo. Od dvanaest prisutnih, koji su pristupili glasovanju, za osam, protiv četiri, nitko suzdržan. Federacija BiH tri za, četiri protiv, nitko suzdržan. RS pet za, niko protiv, nitko suzdržan. Postoji opća, ali ne postoji entitetska većina. Idemo u dalje usaglušavanje”, konstatirao je predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović nakon što su se delegati izjasnili o prijedlogu zaključka kojim se traži poništavanje odluke OHR-a kojom je kriminalizirano negiranje genocida.

Ukoliko na narednoj sjednici bude prisutan Bariša Čolak, to znači da će HDZ imati četiri delegata koji će glasati za zaključke, što je više od jedne trećine (ukupno deset) delegata iz Federacije BiH. U tom bi slučaju zaključak bio usvojen.

(SB)

Related Posts