Menu Close

Ukinuta potjernica za Slobodanovom kćerkom Marijom Milošević

– Marija Milošević, kćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, poslije 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarjelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile “Mir”, iz koje je izveden.

Ovo je potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

Međutim, u tužilaštvu za Tanjug kažu da je po proteku 20 godina od ovog događaja po zakonu nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za oba dijela. Međutim, sud još nije donio formalnu odluku o tome i nije obustavio postupak, prenosi Blic.

Kada bude, Miloševićevoj će biti ukinut pritvor i biće povučena poternica koja je za njom i dalje na snazi.

– Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju potjernice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda – rečeno je za Kurir.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv kćerke bivšeg predsjednika poklopila se sa emitovanjem serije “Porodica”, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

– Na teret su joj se stavljala krivična djela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera “smit end veson” ispalila više hitaca, a jedan je pogodio “audi” iz kolone – objašnjava sagovornik kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor.

Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu. Ona je neposredno poslije pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.

Miloševićeva je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju. U ovom postipku ranije joj se sudillo u odsustvu.

(Kuir/Blic)

Related Posts