Menu Close

TRUMP SVOJOJ RULJI: UKRALI SU NAM IZBORE, ZNAM DA VAS TO BOLI, VI STE POSEBNI

Američki predsjednik Donald Trump, čiji su pristaše danas upali u zgradu Kongresa, pri čemu je jedna žena upucana i u kritičnom je stanju, a više policajaca je povrijeđeno, obratio se javnosti.

Prvenstveno se obratio svojoj rulji koja je upala u Kongres. U videoporuci opet je govorio o krađi izbora.
Znam da vam je teško, imali smo izbore koji su nam ukradeni i to svi znaju. Posebno druga strana. Ali morate sada ići kući, trebamo mir, moramo imati zakon i red, moramo poštivati ljude koji brinu za zakon i red. Ne želimo da iko bude povrijeđen. Nikada nije postojalo ovakvo vrijeme, u kojemu nam mogu oduzeti sve, meni, vama, državi. Ovo su ukradeni izbori, ali moramo imati mir. Idite kući, volimo vas, posebni ste, znam kako se osjećate, ali idite kućama i idite u miru”, rekao je Trump.

Twitter je odmah zabranio komentiranje i lajkanje Trumpove objave uz napomenu da su tvrdnje o krađi izbora višestruko opovrgnute.

Prethodno je izabrani američki predsjednik Joe Biden u obraćanju naciji rekao da haos u američkom Kapitolu “graniči s pobunom” i pozvao Trumpa da je okonča.

Scene nasilja i haosa vladaju američkim Kapitolom, sjedištem američke demokracije, u koji je unatoč policijskim suzavcima upala gomila pristaša Trumpa kako bi poništili rezultate izbora i zaustavili sjednicu Kongresa na kojoj se trebala potvrditi pobjeda Bidena.

Haotične scene uslijedile su nakon što se Trump obratio svojim pristašama blizu Bijele kuće i ponovio neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Related Posts