Menu Close

TRAGOM PTICE DODO: “Dok Dodik kuka i prosi, kao da zaboravlja da je…”

„Dok se širom regiona građani uveliko vakcinišu protiv virusa korona, Republika Srpska i BiH su opet zadnje na redu čekanja i to najviše zbog nemara vlasti, budući da je objavljeno da nije upućen čak niti jedan zahtjev za uvoz vakcina prema zvaničnim institucijama”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On dodaje da opet, kao proljetos, kada se tek pojavio koronavirus i kada smo u vidu pomoći dobijali čak i stalke za infuziju, na djelu je novo moljakanje Milorada Dodika.

„On kao da zaboravlja da je njegov SNSD vlast u zajedničkim institucijama BiH i u Republici Srpskoj, da su predsjedavajući Savjeta ministara i premijer RS-a takođe iz njegove stranke, kontrolišu sve nivoe vlasti, raspolažu ogromnim budžetima i umjesto da provedu sve neophodne procedure i nabave vakcine, najavljuje da će opet tražiti pomoć od Srbije koja je blagovremeno i odgovorno reagovala da uradi imunizaciju svojih građana na vrijeme.

Ovo je još jedan pokazatelj neodgovornog ponašanja vlasti koja se čak i ne trudi da građanima, po procedurama koje su provele druge zemlje, obezbijede neophodnu zdravstvenu zaštitu u vrijeme pandemije. Ne znaju nabaviti vakcine, ali valjda poučeni dugogodišnjim iskustvom, jako dobro znaju obezbijediti sebi nove limuzine, helikoptere, skupocjene objekte i druge privilegije”, ističe Borenović.

(BN TV)

Related Posts