Menu Close

Stanivuković: Želim da Dodik postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost

Ažurirano 22. septembra 2021: Izjava Draška Stanivukovića “Samo što se nismo otcijepili od BiH” nego je navedeni naslov izvučen iz konteksta tj prenijeta je nepotpuna rečenica koja je dovela do toga da njegova izjava bude shvaćena u drugom kontekstu. Ovaj naslov je ocijenjen kao klikbejt i manipulisanje činjenicama od strane nezavisnog fact-checkera Raskrinkavanje.ba. Ranija informacija objavljena na našem portalu bila je pogrešno predstavljena kao da je Draško Stanivuković izjavio da je pitanje trenutka kada će se RS otcijepiti od BiH. Shodno tome, promjenili smo naslov vijesti iz “Stanivuković: Samo što se nismo otcijepili od BiH” u “Stanivuković: Želim da Dodik postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost”

– Draško Stanivuković, banjalučki gradonačelnik govorio je za TV Prva o odnosu sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

– Gospodin Dodik i ja ne razgovaramo, mi se politički razlikujemo. Ja želim da on postane politička prošlost tako da moj narod dobije budućnost, dok on ne želi da ja politički postojim. Кada smo imali otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, ja sam njega pozdravio i pružio ruku. On to nije učinio. I juče sam isto klimnuo glavom, on je glavu okrenuo. To govori o nečijoj kulturi i nečijoj mogućnosti da se izdigne iznad nečega”, rekao je Stanivuković.

Između ostalog, banjalučki gradonačelnik poručio je da treba zadržati hladnu glavu i voditi “mudru politiku, kako unutar BiH, tako i izvan nje”.

“Mislim da je greška lagati svoj narod. Već 20 godina, svaki dan, samo što se nismo otcijepili od BiH. I tako već 20 godina, zato što je to postao svojevrsni politički predizborni trik”, napomenuo je Stanivuković.

Novi.ba/Radio Sarajevo

Related Posts