Menu Close

Stanivuković drugi radni dan počeo u – SUDNICI

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković jučer je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka ovog grada u Bosni i Hercegovini. Međutim, drugog dana na mjestu gradonačelnika mora u sudnicu.

“Drugi radni dan započinjem još jednim sudskim procesom. Na ovakva suđenja volim da idem, jer nema većeg ponosa kada vam sude jer ste podržali svoje sugrađane u njihovoj borbi za bolje uslove života, a oni su mi 15. novembra tu podršku uzvratili i ja to ne zaboravljam.
Danas je situacija potpuno drugačija, danas sa funkcije gradonačelnika mogu da uradim ono zbog čega mi sude, a to je da se na da crnoj raskrsnici Dragočaj-Ramići, koja je predmet spora, više ne desi niti jedna nesreća, da se na tom mjestu ne ugasi niti jedan ljudski život, a sude mi jer sam stao uz svoj narod i jasno ukazao na problem. Još jedan progon od strane MUP-a koji će pasti u vodu, a iza nas će ostati samo održane riječi i riješeni problemi građana”, naveo je Stanivuković.

Stanivuković je jučer, prvi radni dan, na posao stigao autobusom javnog prijevoza.

Stanivuković je najmlađi gradonačelnik u historiji Banje Luke, a ovaj 27-godišnjak je na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojio 51.620 glasova.

Related Posts