Menu Close

ŠTA ĆE NA OVO REĆI VUČIĆ: Komentar Nebojše Radmanovića na pitanje o Dodikovoj ikoni zadao težak udarac predsjedniku Srbije

“Pored unutrašnjeg dogovora, moramo napraviti ozbiljne korake prema EU, i to nema alternativu, i u tome se svi slažemo, a to je rijetkost. Ali, treba nam pomoć i iz Brisela, jer to je dvosmjeran put”, istaknuo je Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, gostujući u emisiji “Telering”.

– Mnogo razvijenije zemlje, manje složene u svojoj organizaciji, s dužim periodima demokratije, nalaze se u krizi i nije im lako, a šta mi da kažemo onda? – pita se Radmanović.

On naglašava da ipak i nije sve tako crno i da su neki rezultati postignuti.

Ima nekih rezultata koje smo postigli u ovih 25 godina. Nažalost, malo pričamo o njima. Često dominiraju teme poput ekonomske krize, iseljavanja, politička prepucavanja, to nas je navelo da to sve stavimo u drugi plan. Ovih dana očekujem da će trojica lidera Dodik, Čović i Izetbegović imati neke razgovore. Sve što se uradilo jeste plod dogovora, ono što se nismo dogovorili, nismo ni ostvarili. Evo i primjer nabavke vakcina, vidi se da imamo potpuno različita mišljenja o tome – ističe Radmanović.

– Ima onih koji pričaju o nama, a ne žele da vode računa o nama. Lideri se dogovaraju, ne dovoljno, ali se dogovaraju. Različito tumačimo Dejtonski sporazum, i unutar BiH i van nje, a trebalo bi da to bude jednostavno. Ekonomski razvoj, zajednički život jednih pored drugih treba da budu dominantne teme. Međutim, mi se uvijek lakše sukobljavamo nego dogovaramo. Kada se dogovaramo, onda nam nisu potrebni stranci – tvrdi Radmanović.

No, onda je uslijedio odgovor koji je uzburkao duhove. Na pitanje Mate Đakovića za komentar o skandalu s ikonom, Radmanović je imao kratak odgovor, ali dovoljan za burne reakcije na društvenim mrežama.

SB

Related Posts