Menu Close

SKANDALOZNO/ Načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić naredio da se skinu sve bajramske čestitke u Srebrenici (FOTO)

– Nakon što su danas postavljene čestitke povodom kurban bajrama, Mladen Grujičić je naredio da se sve čestitke skinu.

Kako portal ZASREBRENICU.ba saznaje, Mladen Grujičić je naredio pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica da poskidaju sve bajramske čestike, samo nekoliko minuta nakon što su ih postavili.

Mladen Grujičić je ovim činom nastavio svoju mržnju prema nesrpskom stanovništvu ove opštine.

Nakon što je protjerivao Bošnjake, odlučio je protjerati i praznike.

Kako saznajemo, načelnik jednog odjeljenja u opštini koji je Bošnjak i kojeg su Bošnjaci postavili na tu funkciju nije se smio usprtivito Mladen Grujičiću. Ipak je plata bitnija od svakog Bošnjaka.

Da li će novi Visoki predstavnik u BiH konačno reagovati?

Povodom ovog dešavanja, oglasilo se i predstavništvo lokalne Islamske zajednice. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Načelnik Srebrenice Grujičić pod prijetnjom naredio skidanje banera kojima je Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun.

Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram?

Naime, njegov izgovor da postavljanji baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj.

I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka. Toliko o međuetničkoj toleranciji.

Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake.ž

Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeće?

Related Posts