Menu Close

Proslava neustavnog Dana RS-a: Željka Cvijanović dodijelila odlikovanja pojedincima i institucijama

Među odlikovanima su i Institut za javno zdravstvo RS-a, Fond zdravstvenog osiguranja i Republička uprava civilne zaštite.

Svečanost dodjele odlikovanja počela je minutom šutnje za sve koji su izgubili bitku za život u pandemiji koronavirusa.

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović, na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a, odlikovala je za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja napora u borbi protiv pandemije COVID-19 Univerzitetski klinički centar RS-a, devet bolnica i 55 domova zdravlja.

Kako je istakla, izuzetan doprinos u organizovanju i pružanju medicinske pomoći, spasavajući ljudske živote a žrtvujući svoj, dali su Dragan Vojvodić, koji je obavljao dužnost na Klinici za unutrašnje bolesti UKC-a, doktor medicine Marko Pekija, koji je dužnost obavljao na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a, Vladimirka Mirnić, laboratorijska tehničarka, koja je bila zaposlena u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku UKC-a, kao i Đoko Mihajlović, koji je obavljao funkciju generalnog sekretara Crvenog krsta RS-a.

Među odlikovanima su i Institut za javno zdravstvo RS-a, Fond zdravstvenog osiguranja i Republička uprava civilne zaštite, piše RTRS.

Related Posts