Menu Close

PREOKRET U MOSTARU: Bh. blok otkrio karte, ovo se Čoviću neće dopasti…

U Mostaru je održan inicijalni sastanak članova SDP-a BiH i Naše stranke, koji su, kao „Bh. blok“ nastupili na lokalnim izborima u tom gradu i gdje su, skupa s Prvom mostarskom partijom osvojili sedam mandata.

Na sastanku se, kazao je Aner Žuljević, član Predsjedništva SDP-a BiH, razgovaralo o održanim izborima i rezultatima.

”Smatramo da je to prirodan potez partnera nakon utvrđivanja rezultata u kojem imamo obvezu definirati naše iduće korake koje nas očekuju kada je u pitanju politički ambijent Mostara koji je uvijek specifičan. Nama Mostar nikad nije bio u paketu nikakvih drugih ciljeva, tako da građani s naše strane mogu očekivati vrlo jasne i autonomne prijedloge koje se odnose isključivo na lokalne probleme”, kazao je Žuljević.

Jasno je, dodao je, da su ove izbore obilježile krađa izborne volje građana i da je Sud odlučio da ne omogući građanima Mostara saznavanje kompletne istinu o njihovoj stvarnoj izbornoj volji koja bi zasigurno promijenila odnose u Vijeću.

”To je presedan, ali s njim moramo nastaviti živjeti”, kazao je Žuljević.

U „Bh.bloku“ smatraju, kako je naglasio, da je održavanje izbora bilo prvo poluvrijeme.

”Dalje slijedi borba za izmjenu Statuta koja neće biti legalizacija dva grada pod jednim krovom kako nam je servirano u mostarskom sporazumu SDA-HDZ. U idućim danima će , poručeno je, „Bh.blok“ zajedno s PMP-om održati niz sastanaka, na kojima će definirati sve aktivnosti vezane za konstituirajuću sjednicu, izmjene Statuta, usvajanje budžeta, ali i definiranja kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Mostara.

Related Posts