Menu Close

Preko NOĆI ukradene tisuće hrvatskih glasova, POZIVAMO NA ISTRAGU – HDZ BiH

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar saopćio je kako najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i “već poznatu i neskrivenu krađu tisuća glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara”, kako su naveli u saopćenju.

“Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali.

Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih Hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama”, istakli su u saopćenju iz HDZ-a BiH.

“Naglašavali smo kako Središnje izborno povjerenstvo (SIP), i Gradsko izborno povjerenstvo nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti neovisne od političkog utjecaja, jamči transparentnost i demokratski izborni proces a u Mostaru to nije slučaj”, naveli su.

Ističu kako Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog “gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak”.

Related Posts