Menu Close

POPIO 100 TABLETA JER MU POGINULA DJEVOJČICA IZ PETRINJE DOLAZI U SNOVE: 45 MINUTA POKUŠAVAO DA JE OŽIVI

Kad je razorni potres magnitude 6,2 Rihtera 29. decembra u 12:19 sati pogodio Petrinju, Dinko Radučević nalazio se na ulici.

Dok se grad tresao, Radučević je uočio da se na drugoj strani ulice dio zgrade srušio na djevojčicu.

To je sve bilo puno cigli. Taj sklop cijeli je pao, sve na nju – rekao je za emisiju Provjereno Nove TV.

Radučević je dotrčao do djevojčice ne bi li pokušao da joj pomogne. Kako je rekao za Provjereno, svi su mu govorili da se skloni od nje. On to nije mogao. Morao je barem da pokuša da je spasi.

Prvo joj je opipao puls. Bila je još živa. Pokušavao je da je oživi punih 45 minuta. Kasnije je došla hitna. Pokušali su sve, ali nažalost nisu uspjeli.

Trinanestogodišnja Laura Cvijić preminula je uprkos njihovim naporima.

Tu su bili teta i baka. Baka je bila u teškom stanju, teta je vrištala, a roditelji su došli kasnije. Kada je majka došla, pitala je šta je rekla naša Lala, da li je pitala za baku, dedu, da li je bila živa? Jeste, bila je živa. Samo da znate, bila je živa – rekao je Radučević.

Civijić je najmlađa od sedmoro žrtava razornog potresa na Baniji.

Radučević od dana potresa ne spava. Pije tablete jer mu prizori razrušenog grada i poginule djevojčice dolaze u snove.

Ja sam popio 100 tableta. Juče sam 40 puta došao ovdje na ovo mjesto. Nisam spavao jako dugo i neću još dugo. Lala je na nebu, a čuvaju je anđeli. Ovim putem zamolio bih gradonačelnika gospodina Darinka Dumbovića da se kamen koji sam postavio nikada ne makne odavde, da se posveti djevojčici koja je prva žrtva tog najtežeg potresa – rekao je Radučević.

Laura Cvijić sahranjena je na groblju u Petrinji nekoliko dana nakon strašnog potresa.

Related Posts