Menu Close

Podrška humanitaraca Domu zdravlja u Srebrenici

Pandemija korona virusa je izazvala mnogo problema u društvu. Međutim, u teškim vremenima humanost i solidarnost je na većem nivou. Pokazuje to i primjer humanitarne organizacije „Bolji život“ iz Holandije i humanitarke Selvedine Mašić – Gušić koji su srebreničkom Domu zdravlja uručili određenu medicinsku opremu.

– Radi se o infuzijama, špricama, iglama, i drugoj medicinskoj opremi. U ovom vremenu pandemije koronavirusa kada su zdravstvene ustanove posebno izložene i pod pritiskom svaki vid podrške i pomoći dobro dođe. Dobro je znati da neko misli na nas, da pita šta nam treba, jer sva ova oprema je zapravo podrška našim građanima koji se nađu u potrebi. Zahvaljujem se iskreno divnim ljudima koji su došli iz Holandije, čisto da nama pruže podršku. Mnogo to znači, i nadam se da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju – rekao je direktor srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović.

Direktor Jovanović je dodao i da druge humanitarne organizacije kao što je Dobro.ba pružaju podršku Domu zdravlja. Naime, i ova organizacija je ovih dana Domu zdravlja uručila „manometar za kisik boce, aparat za mjerenje šećera sa trakicama kao i druge lijekove.“
Novogodišnji paketići za djecu u područnim školama.

Pored podrške srebreničkom domu zdravlja predstavnici udruženja „Bolji život“ su obezbijedili i novogodišnje paketiće za djecu koja nastavu pohađaju u područnim odjeljenjima u Sućesci, Žutici, Osatu, Osmačama i Podravanju.

Humanitarka Selvedina Mašić – Gušić i organizacija “Bolji život” su već duže vremena aktivni na području opštine Srebrenica. U više navrata su pružili podršku vrtiću “Poletarac” Srebrenica

Related Posts