Menu Close

Načelnik Općine Bratunac Srđan Rankić – odmah djeluje i nameće stvari koje do sada nisu bile u praksi – Povodom proslave dana RS da istaknu zastava RS na objekte.

Novoizabrani načelnik općine Bratunac, Srđan Rankić, čim je preuzeo funkciju načelnika, odmah djeluje i nameće stvari koje do sada nisu bile u praksi.

Odnosno nisu dolazila na adresu, bar nama Bošnjacima.

Povodom proslave neustavnog dana RS, koji se obiljezava 9. januara obavještava sve javne institucije, ustanove i preduzeca koja posluju na prostorima općine Bratunac, da istaknu zastava RS na objekte.

Podsjećamo da je Ustavni sud BiH, 9. januar proglasio neustavnim i neprihvatljivim. Oni pokušavaju da stvore viziju da je entitet – država, sto je nemoguća misija.

Preuzeto: Raja Podrinja

Podsjećamo…

Novoizabrani načelnik Općine Bratunac Srđan Rankić danas je preuzeo dužnost od dosadašnjeg načelnika Nedeljka Mlađenovića, koji je 20 godina bio na čelu ove lokalne zajednice.

Mlađenović je poželio nastavak uspješnog rada Općine Bratunac i uspjeh u radu Rankiću.

“Dosta projekata je urađeno. Nekoliko značajnih projekata realizuje se na području ove općine, a nekoliko je pripremljeno za realizaciju u narednom periodu”, rekao je Mlađenović i izrazio spremnost za saradnju s novoizabranim načelnikom i eventualnu pomoć u realizaciji tih projekata.

Rankić je izrazio zadovoljstvo što je primopredaja dužnosti obavljena u skladu sa zakonom na demokratski način.

“Upoznat sam o projektima koji su aktuelni i koji su pripremljeni za realizaciju i razmijenili smo mišljenja o stanju i potrebama ove općine”, rekao je Rankić, zahvalivši Mlađenoviću.

On je istakao da se približava kraj godine i da ima mnogo posla jer nije usvojen budžet za narednu godinu.

“Treba formirati skupštinsku većinu i konstituisati rad novog saziva Skupštine Općine Bratunac, te nastaviti realizaciju projekata koji su u toku i započeti nove koji su planirani”, pojasnio je novi bratunački načelnik.

Rankić je izrazio optimizam i rekao da već postoji dogovor o formiranju skupštinske većine i uskoro će biti zakazana konstituivna sjednica Skupštine Općine da bi se pokrenuo njen rad i počele donositi odluke za normalno funkcionisanje ove lokalne zajednice.

Related Posts