Menu Close

Mladen Grujičič savjetuje: “Srpski i hrvatski članovi CIK-a…”

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić apelovao je na srpske i hrvatske članove Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne podlegnu pritiscima prilikom odlučivanja o izborima u Srebrenici i da se oslone isključivo na dokaze, prenosi Srna.

Grujičić je za jednu beogradsku televiziju izjavio da su hapšenja osumnjičenih za prevaru na izborima poruka “da Srbin ne smije da bude na čelu opštine Srebrenica”.

Na pitanje da li očekuje da će možda i njega uhapsiti ili sutra poništiti izbore, Grujičić je rekao da ne vjeruje da će se dogoditi ni jedino ni drugo, kao i da bi toliki pritisak na CIK bio presedan na jednu instituciju.

“Isto je i ovoga puta, sada imamo ponovo isti scenario – ogroman pritisak i na Bošnjake u Srebrenici i na CIK, koji sutra treba da donese odluku. Sve se dešava u ovih nekoliko dana iako su prijave postojale unazad dva mjeseca za ova lica koja su, navodno, počinila neki prestup, ali se nije reagovalo nego sada, dva dana uoči odluke CIK-a o izborima u Srebrenici”, rekao je Grujičić.

On je istaknuo da glasovi pristigli poštom nisu bili toliko brojni da su jednom kandidatu mogli donijeti pobjedu.

“Oni su računali na te glasove pristigle poštom. Srpska strana nije imala toliko pošte, mi se ne uzdamo u te glasove u vrećama nego izvodimo glasače na lice mjesta, jer su to najsigurniji glasovi”, naveo je Grujičić.

(Slobodna Bosna)

Related Posts