Menu Close

Lista zahtjeva Draška Stanivukovića…

Šta će od traženog biti ispunjeno javnost će saznati već sutra…

Prije primopredaje dužnosti, zakazane za sutra, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke je od svog prethodnika zatražio da ga na stolu sačekaju izvještaji o broju zaposlenih, trošenju budžetskog novca, ugovorima i kreditima, saznaje Srpskainfo.

Kako navode izvori portala Srpska info, Draško Stanivuković je od Igora Radojičića zatražio, između ostalog, detaljan izvještaj o broju zaposlenih u Gradskoj upravi, uključujući i broj onih koji su zaposleni u posljednje četiri godine, za vrijeme Radojičićevog mandata.

Na listi zahtjeva našao se, saznaje Srpskainfo, i izvještaj o razmjerama štete nanesene Banjalučanima zbog zagađenja piralenom, te mjere koje je gradska vlast preduzela da se ta šteta umanji, a problem riješi.

– Stanivuković smatra da sutra treba da mu se predoče podaci o dugovima gradskih javnih preduzeća, te o kreditima koje su ta preduzeća i drugi subjekti uzeli uz garancije Grada – navodi izvor Srpskainfo.

Dodaje da novi gradonačelnik, već pri preuzimanju dužnosti, želi da bude načisto s tim koliko je zadužen budžet grada, odnosno da mu se predoče krediti Grada, kako oni koji su već realizovani, tako i krediti čija je otplata u toku.

Stanivuković je takođe zatražio da mu se predoče svi ugovori koje je Grad sklopio sa drugim subjektima.

Ove zahtjeve Radojičić može, ali ne mora da uvaži.

Šta će od traženog biti ispunjeno javnost će saznati već sutra, nakon primopredaje dužnosti, kada je planirano obraćanje novinarima.

Međutim, sve su prilike da će na novinarska pitanja odgovarati samo Stanivuković, jer će Radojičić, koji se još od izbora kloni javnosti, navodno, i sutra ostati dosljedan toj praksi.

Related Posts