Menu Close

KONTRA VUČIĆA I DODIKA I VOJIN MIJATOVIĆ ISTAKNUO ZASTAVU SVOJE ZEMLJE: “Vidim srpski milioneri danas pričaju o nekom danu, pa rekoh da i ja budem u trendu…”

– Neka živi Bosna i Hercegovina, zemlja dobrih i čestitih ljudi, poručio je Mijatović.

Povodom poziva predsjednika Srbije Aleksandar Vučića Srbima da danas za novi praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode izvjese nacionalne zastave, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović istakao je svoju zastavu i napisao nekoliko riječi.

“Vidim srpski milioneri danas pričaju o nekom danu zastave. Pa rekoh da i ja budem u trendu i istaknem zastavu svoje zemlje. Neka živi za vek vekova Bosna i Hercegovina, zemlja dobrih i čestitih ljudi”, poručio je Mijatović.

Podsjećamo, pod geslom “Srpstvo je vaskrslo” praznik je zamišljen kao zajednički praznik Srbije i entiteta Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ali Vučić je pozvao da ga obilježe i Srbi iz ostalih “srpskih” zemalja, konkretno, Crne Gore, dijelova Makedonije, Kosova i Hrvatske.

Nakon ove izjave dobio je jasne poruke iz Hrvatske. Prvi je reagovao predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac koji je rekao da Srbi u Hrvatskoj, iznad svega, moraju prvenstveno poštovati zakone države u kojoj žive. Nakon njega reakcija je stigla i od bivše premijerka Hrvatske Jadranka Kosor koja je poručila Srbima koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, da bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice, jer je Hrvatska njihova domovina.

(“SB”)

Related Posts