Menu Close

DUŠANKA MAJKIĆ PREVRŠILA SVAKU MJERU: „U muslimanskim glavama…

Majkić tvrdi da je „iz Bužima poslana str*šna poruka za druga dva naroda koja žive u BiH, a međunarodna zajednica ćuti i još nema reakcije“.

„Snimak nekadašnjih pripadnika ozloglašene 105. bužimske brigade na kome se vide ra – tne uniforme, ra – tna zastava BiH, pokazuje da u muslimanskim glavama r – at još traje“, izjavila je članica Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Ona tvrdi da je „iz Bužima poslana strašna poruka za druga dva naroda koja žive u BiH, a međunarodna zajednica ćuti i još nema reakcije“.

“Otvarati ovaj problem u Parlamentu BiH i zajedničkim institucijama je uzaludno, jer svi bošnjački političari, bili vlast ili opozicija, stoje iza priče rad – ikalnih is – lamista”, ukazala je Majkićeva.

Ona je za “Večernje novosti” naglasila da zastrašujuće djeluje povik i istaknula da sve podsjeća na početak r – ata kada su se rad – ikalni isl – amisti sakupljali u BiH.

“Dok Srbi u mnogim mjestima stradanja na području Federacije BiH ne mogu da prisluže svijeće svojim najmilijima, u Bužimu se vijore ra – tne zastave takozvane Ar – mije BiH i šetaju se muškarci u ra – tnim uniformama”, rekla je Majkić.

Related Posts