Menu Close

Donirao bih svoju jetru samo da spasim Senidu :(

Portal Crna-Hronika i Udruženje “Za bolji Sanski Most” pokreću humanitarnu akciju u kojoj je cilj spasiti život mladoj Senidi.

Mlad, život pred njima ali opaka bolest je uzela maha ženi pred kojom je budućnost. U cvijetu majčinstva Zvorničanka Senida Redžepi obolila je od teške bolesti. Karcionom se proširo a njena jetra otkazuju.

Senida je rođena 09.05.1991 godine u Zvorniku i udata je za Semira Redžepija koji su povratnici u Zvornik.

Dirljivu poruku dobrim ljudima poslao je njen suprug, Semir koju prenosimo u cijelosti.

“Zamolio bih vas iz dubine duše za uslugu. Imam suprugu koja ima tek 29 godina, a kojo je prije 6 mjeseci ustanovljeno da ima tumor na jetri. Imala je 2 operacije, prvo debelo crijevo kada je i ustanovljeno da ima tumor onda uklanjanje jajnika.

Čitali smo svakake metode, bila je na hemoterapijama koje nisu imale dejstvo nikakvo.
Pa su nam rekli da postoji metoda ubijanje čestica tumora čistim alkoholom. Tu smo se uhvatili za slamku nade jer doktor koji je to radio, radio je u Tuzli te nažalost i on je otisao za Njemačku. Zanima me da li se može liječiti u Turskoj?

I sam znas naše zdravstvo. Imala je 2 operacije, kritične po život, gdje su je iz prve operacije vadili tako reći iz mrtvih jer je bilo došlo do pucanja debelog crijeva i tu zahvaljujuci doktoru koji je vodio operaciju opstala je i sad je živa. Druga operacija – jajnici su stradali jer je bilo previse narastlo. Poslije te druge operacije primila je 1 terapiju, da bi poslije ustanovili da nisu imale dejstvo.

Javljam ti se u nadi da ima neko rješenje u Turskoj, jer ja više ni sam ne znam šta i kako dalje. Zanima me postoji li ikakva mogućnost, neka vrsta liječenja, transplatacija ako ista postoji da se može provjeriti jer ja sam spreman pola svoje jetre donirati ako postoji neka mogućnost.

Ovo vas moli jedan mlad i očajan čovjek koji je spreman na svaku mogućnost samo ako postoji.” – izjavio je Semira Redžepija.

U cijelu priču, od početka uključeno je i Udruženja građanja “Za bolji Sanski Most” koja svakodnevno pomaže ljudima širom Bosne i Hercegovine.

Odmah smo kontaktirali Ermina Cucu Karića, kako bi se priključili u što većem broju u ovu humanitarnu akciju.

“Nažalost njeno stanje nije dobro. kontaktirali smo najbolje doktore u Istanbulu, oni su nam odgovorili da ne mogu ništa obećati, reći po nalazima koje su gore dobili ali da mogu da vide ili da pokušaju pomoći Senidi.

ošto je njena bolest jako uznapredovala nažalost, njen odlazak u Istanbul mora biti pod HITNO! U razgovoru sa doktorima ona bi trebala već biti u Istanbulu u utorak 22.12.2020 godine na pregledima ali nažalost bez novaca.

Da bih Senida otišla na pretrage i preglede trebat će joj 8000 eura, bez dodatnih troškova boravka i prevoza. – izjavio je Ermin za CH.

Njih dvoje su povratnici u Zvornik!
Senida je završila Behram-begovu medresu u Tuzli 2011. godine

Konvertibilni račun, uplate iz BiH

562 003 816 050 7237
Senida Redžepi
Glumina bb.
75400 Zvornik
Devizni račun:
BA39 5620 0381 5197 4050
SWIFT BIC: RAZBBA22
Semir Redžepi
Glumina bb.
75400 Zvornik

Related Posts