Menu Close

ĐOKIĆ JAVNO RASKRINKAO DODIKA: “Puč koji je bio isprojektovan, nije uspio, poslije SNSD-a imamo…” NOVOSTI

“Socijalistička partija ostvarila je na proteklim izborima gotovo identičan rezultat kakav je imala prije četiri godine, uprkos isprojektovanom udaru, čiji je cilj bio izbacivanje na društvenu marginu”, navode iz ove stranke.

Istaknuo je ovo predsjednik socijalista Petar Đokić na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora, održanoj u nedjelju u Doboju, na kojoj su analizirani rezultati lokalnih izbora.

“Naš rezultat je gotovo identičan onome od prije četiri godine. Sada imamo 83 odbornika. Prije četiri godine imali smo ih 86. Naša partija je dobila glasove u svakoj opštini Republike Srpske, čime smo pokazali da smo veoma stabilni i organizovani. Imamo i nekoliko odbornika u Federaciji BiH, na području Petrovca, Glamoča, Drvara i Grahova. Imajući u vidu koliko je ova godina bila teška za Socijalističku partiju, mi smo veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima”, rekao je Đokić.

On je rekao da su socijalisti na početku ove godine bili izloženi jednom projektovanom udaru, čiji je cilj bio da se partija baci na društvenu marginu, da se minimizira njena politička vrijednosti i rezultati koji su stvarani u proteklom periodu.

“Međutim, to se nije desilo. Puč koji je bio isprojektovan, nije uspio zahvaljujući snažnom jedinstvu partije, pomoći našeg članstva i opštinskih i gradskih odbora. Brzo smo ga sanirali i nastavili da radimo bez gubitaka, što se pokazalo na ovim izborima. Mi smo partija koja u okviru naše koalicije, poslije SNSD-a, ima najviše odborničkih mandata, što je za nas veoma značajno”, rekao je predsjednik socijalista.

Đokić je rekao da je uvjeren da je Socijalistička partija važan stub vladajuće koalicije u RS-u i da će partneri to poštovati, da će se međusobna saradnja njegovati i graditi na principu punog povjerenja i poštovanja.

(SB)

Related Posts