Menu Close

Dodik poslao poruku Srbima ” gdje god da žive”: Tjeraju nas da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u neželjenoj zemlji, u uslovima koji su nemogući…

– Dodik je rekao da dan nacionalnog jedinstva „treba da odrazi potrebu za okupljanjem oko velikih ideja i vrijednosti koje Srbi kao narod baštine, od historije, jezika, pisma, krsne slave i svega onoga što čini specifikum srpske zajednice”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave nije samo praznik entiteta RS i Srbije, “već svih Srba, gdje god oni žive”.

Dodik je rekao da dan nacionalnog jedinstva „treba da odrazi potrebu za okupljanjem oko velikih ideja i vrijednosti koje Srbi kao narod baštine, od historije, jezika, pisma, krsne slave i svega onoga što čini specifikum srpske zajednice, gdje god ona bila”.

-Zato su se RS i Srbija dogovorile da 15. septembra obilježavaju ovaj datum i naši parlamenti će prvi put donijeti identičan zakon o zaštiti ćirilice, manifestujući tako priču o našem jedinstvu, naglasio je on.

Dodik je još govorio i da je nesalomivo to jedinstvo koje neće biti napušteno i da je srpsko jedinstvo preteča mnogih težnji:

-Ponosan sam što pripadam političarima i članovima parlamenta RS koji je donio odluku o formiranju i proglašenju RS-a. Ne možemo da prihvatimo bilo kakvo tutorstvo koje bi išlo za tim da nas natjeraju da živimo u neželjenoj zemlji radi nekih ideja ostrašćenika, ljudi iz različitih svjetskih kabineta koji žele ovdje da nas primoraju da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u uslovima koji su gotovo nemogući, kazao je Dodik.

Oslobođenje.

Related Posts