Menu Close

Dodik je korisni idiot koji je krenuo u političko samospaljivanje – Mijatović

Došlo je vrijeme da Bosna i Hercegovina pokaže da je država i da ima svoju kičmu, nije ovo prvi put Miloradu Dodiku da ne poštuje našu državu i zastavu, naglasio je potpredsjednik SDP-a BiH

VOJIN Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, među prvima je reagovao i ukazao na propust tokom sastanka ruskog šefa diplomatije i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, kada je u Istočnom Sarajevu izostala zastava BiH. Pozvao je na otkazivanje gostoprimstva Sergeju Lavrovu što se u konačnici i desilo.

-Došlo je vrijeme da Bosna i Hercegovina pokaže da je država i da ima svoju kičmu, nije ovo prvi put Dodiku da ne poštuje našu državu i zastavu. Ne mogu da vjerujem da nisu znali kakav će biti protokol. Postavlja se pitanje da nisam reagovao da li bi Komšić i Džaferović postupili tako, ali na kraju postupili su ispravno i pokazali smo da smo nezavisna i suverena država, kazao je potpredsjednik SDP-a BiH.

Mijatović kaže da oni koji se predstavljaju kao veliki patriote, to su samo na papiru.

-Dodik je krenuo u političko samospaljivanje, on se pokazao kao koristan igrač i Rusije i Amerike, dobro on isporuči šta traže i jedni i drugi. Ovdje se ne radi o državnom interesu Rusije, već interesa oligarha iz Rusije sa kojima je Dodik viđan. On je u ovom trenutku korisni idiot ruske spoljnje politike, tako da nisam siguran u snažno stajanje zvanične Rusije iza Dodika. Naš narod nema da jede zato što mi krademo a ne Lavrov, Putin ili Biden, naglasio je Mijatović.

Bosni i Hercegovini, smatra on, treba nova politička generacija i drugačija politika prema regionu. Potrebna je i nova ideologija i promjena svijesti.

-Moramo konačno Beorgadu i Zagrebu reći; Evo Drine, evo Save, zaboravite na teritoriju RS-a, to je Bosna! Bio sam u Beogradu izbjeglica, rekli su nam šta će nam ovi Bosanci, prljaju nam grad. Volim Beograd, odrastao sam tamo, ali više volim svoju Banja Luku i Sarajevo, poručio je Mijatović gostujući na Face televiziji.

Related Posts