Menu Close

DODIK BUDAN SANJA: “Naš istorijski cilj je samostalna Republika Srpska” DODIK BUDAN SANJA: “Naš istorijski cilj je samostalna Republika Srpska

Dužnosnici RS-a rekli su na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Republike, dvadeset i devet godina od njezina uspostave, da je postala stabilna zajednica za život svih naroda.

Prema izvještaju RTRS-a, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska nije poklonjena, najbolji među nama bore se za nju i svi imaju obavezu da je štite i grade za buduće generacije.

Ljubav prema domovini mjeri se učinjenim djelima, a u izuzetno teškoj godini pandemije, posebnan patriotizam pokazali su zdravstveni i prosvjetni radnici, privrednici koji su spasili svoja radna mjesta i svi građani koji poštuju mjere opreza i zdravlje svojih najmilijih”, rekao je Dodik.

“9. januar dan je kojim se sjećamo osnivanja Republike Srpske, borbe za opstanak i svega što smo trebali učiniti da Republika Srpska bude bolja”, rekao je.

“Republika Srpska je u Dejtonski sporazum unijela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti – teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast unutar svojih granica. Dobili smo mir i međunarodno priznanje da je Republika Srpska ravnopravna cjelina s visokim stupnjem autonomije unutar BiH”, poručio je Dodik.

Borba s raznim ljudima koji blokiraju Republiku Srpsku nastavit će se na političkom nivou i sljedeća godina neće biti lagana, ali sljedeća će godina biti ono što odvaja Republiku Srpsku od svih dosadašnjih godina. Proslavljamo 30. godišnjicu i moramo se pripremiti još jače, a to moramo učiniti na najbolji mogući način”, naglasio je Dodik.

Related Posts