Menu Close

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. FEBRUAR 2021…

Dnevni horoskop za 24. februar 2021 godina: LJUBAV, KARIJERA, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Ako ste planirali izlazak sa voljenom osobom, nemojte očekivati da će sve proteći bez problema, jer današnji aspekt može značiti da će se dogoditi nekoliko poprilično neočekivanih situacija.

Međutim, ako se možete nositi sa tim, to zapravo neće biti loše nego, zapravo može biti i vrlo pozitivno, jer se sastajete sa ljudima koji Vam mogu na značajan način promijeniti život.

KARIJERA: Nastavite raditi na onome što ste započeli juče umjesto da odustajete i pokušavate nešto novo. Pratite svoje ciljeve, umjesto da odustajete i prije nego što počnete. Završite stare projekte prije pokretanja novih.

ZDRAVLJE I SAVJET: Da li se ponekad osjećate kao da idete jedan korak naprijed a dva unazad? Postoji šansa da ćete se osjećati nelagodno uslijed današnjeg poravnavanja planeta. Pa, važno je da znate kako se distancirati od situacije i pustiti da vrijeme riješi stvari.

Razmislite o vježbanju joge ili odlasku na odmor. Tako ćete se osjećati kao da ste učinili sve što je u Vašoj moći, umjesto da brinete o tome kako promijeniti stvari nad kojima zaista nemate kontrolu.

BIK

LJUBAV: Današnji položaj planeta znači da imate priliku razmotriti šta želite od Vaše trenutne veze. Neko koga ćete danas upoznati može Vas podstaknuti da razmislite o tome zašto ste prošli kroz iskustva koja ste imali sa prošlim partnerima i o prilikama koje biste željeli prihvatiti u budućnosti u tom smislu. Ključ je stvoriti što uzbudljiviji i bolji plan.

KARIJERA: Projekti koji uključuju računare i elektroniku neće se odvijati onako kako Vi to želite. Zatražite pomoć, umjesto da sami pokušavate da riješite sve probleme. Nema smisla boriti se sa Vama nepoznatim stvarima kada neko drugi zna kako time bolje upravljati.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas je savršen dan za ono što radite najbolje. Nećemo naglašavati šta je to, ali evo nagovještaja: možete to učiniti sami ili sa nekim drugim. Možete držati svjetla uključena ili isključena.

Možete biti glasni ili tihi. Možete to učiniti iz ljubavi ili samo iz zabave. Ali šta god radili, nemojte se ustručavati! I ne stidite se! Nemate priliku svaki dan da ispoljite ovaj dio svoje ličnosti.

BLIZANCI

LJUBAV: Vi kao da potajno uživate u šokantnim situacijama, iako zapravo to ne biste nikada priznali. Povoljno planetarno poravnanje možda će Vam donijeti još veće iznenađenje nego što ste očekivali.

Sastanak sa nekim ko izgleda, reći ćemo, naizgled ‚‚normalno‚, zapravo ima vrlo jedinstven pristup životu i mogao bi preokrenuti Vaš ljubavni život. Iako toj osobi nećete dati do znanja koliko ste impresionirani njihovom pojavom, duboko u sebi ste jako oduševljeni.

KARIJERA: Podigite svoje ideje na viši nivo. Ne zadovoljavajte se sitnicama. Skupite snagu i samopouzdanje da napravite korak dalje. Iznenadićete sve oko sebe, uključujući i sebe, inovativnim idejama koje smislite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako danas dobijete priliku za zabavu, svakako je iskoristite! Ovo je jedan od onih dana kojih ćete se sjećati po neočekivanim situacijama, a Vi znate kako dobro iskoristiti dobro vrijeme, zar ne?

Uključite ljude iz svog doma ili posla koji jednostavno ne znaju kako uživati! Ipak, najbolje je kloniti se alkohola i nezdrave hrane. Ovo bi mogao biti pozitivan dan za romantična dešavanja ako se osjećate asertivno!

RAK

LJUBAV: Dašnja kosmička atmosfera može ukazivati na to da ste se zasitili istih tipova ljudi koji Vas godinama unazad privlače i da tražite nešto sasvim drugo.

Današnja energija Vam omogućava da shvatite da ste se neprestano držali jedne određene vrste ljudi, umjesto da ste potencijal tražili u drugima. Potrudite se potražiti one koji imaju drugačije interese od Vaših.

KARIJERA: Isprobajte novi pristup poslu, umjesto da se oslanjate na isti stari način djelovanja. Pokušajte izaći izvan svojih granica i sagledati stvari iz novog ugla. Možda ćete se osjećati kao potpuno druga osoba, ali ovo će dovesti do većeg uspjeha.

ZDRAVLJE I SAVJET: Čini se da ste na putu kojim idete ponekad jako usamljeni. Danas ćete se osjećati da niko ne zna Vašu bol, i vjerojatno ste u pravu. Umjesto da sebe forsirate, razmislite o tome da svoju energiju okrenete stvaranju afiniteta.

Ako želite da budete sami, iznajmite film koji Vam je preporučio prijatelj. Ako želite biti u blizini ljudi, pokušajte biti otvoreni i predložite im zajednički ručak ili šetnju u parku. Zatim dobro se odmorite, sutra je novi dan.

LAV

LJUBAV: Iznenađujući sastanak na poslu može Vaš dan pretvoriti u mnogo zanimljiviji nego što bi inače bio.

Današnja planetarna atmosfera ukazuje na to da će Vam neko novi ući u život i time poremetiti Vaše uobičajene koncepte toga kako bi ljubavna veza trebala započeti ili kojim tokom ići, a takođe će Vam stvoriti priliku da ih puno bolje upoznate. Pred Vama su neka sjajna vremena!

KARIJERA: Uložite veći kako bi se prilagodili kolektivu, umjesto da fokusirate sve oko sebe. Egocentričan pristup zasigurno neće imati dobre rezultate. Zaradićete poštovanje drugih samo ako ih istinski budete poštovali.

ZDRAVLJE I SAVJET: Iako vjerojatno možete vidjeti dalje od bilo koga, drugi često misle da volite buljiti u zid (jer ne shvataju o čemu se radi)! Ne trpite ovo!

Dajte sebi kredit i počnite danas na neki način oblikovati svoje snove. Sve što zamislite, to se može ostvariti. Riješite se svih nesigurnosti koje imate i započnite sa ostvarivanjem svojih snova.

DJEVICA

LJUBAV:
Možda ćete danas primjetiti da se Vaš osjećaj ravnoteže i harmonije miješa sa trenutnim planetarnim poravnanjem. Ali ovo ne mora biti loše, osim ako Vi ne odlučite suprotno.

Izgleda da su neke od Vaših uobičajenih rutina što se tiče ljubavnih odnosa poremećene, ali to zapravo može dovesti do poboljšanja interakcije između Vas i voljene osobe, umjesto da je pogorša.

KARIJERA:
Slobodno koristite prečice kako biste se popeli na sami vrh. Slušajte savjete onih koji su ranije išli istim putem. Najbolji pristup ne mora nužno biti onaj najočigledniji. Oslonite se na ljude umjesto na priručnike.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas ćete se osjećati kao da čitava težina svijeta leži na Vašim ramenima. Toliko dobrih namjera je propalo, toliko radnji bez ljubavi i milosti, toliko sjena koje blokiraju svjetlost.

Kad osjetite toliku kolčinu agonije, jedina nada Vam je vidjeti dobre namjere u neuspjesima drugih i nadati se miru kako biste drugima mogli biti svjetionik. Utješite se jer bez Vas bismo bili izgubljeni.

VAGA

LJUBAV: Trenutna planetarna atmosfera znači da imate priliku isprobati neke nove i uzbudljive stvari sa voljenom osobom. Ako ste se navikli na određenu rutinu, onda razmislite o promjeni iste radeći neke stvari radikalno drugačije.

Može se dogoditi i da danas upoznate osobu koja u Vaš život unosi dašak svježeg zraka. Sve što Vas nadahnjuje za veće stvari je dobrodošlo.

KARIJERA: Vaša fizička energija je jaka, pruža Vam sposobnost da istrajete u projektima koji su dugi i prilično zamorni. Koristite svoju energiju pametno, umjesto da je pustite da propada. Brinite o svom poslu umjesto za rad drugih ljudi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas se držite onoga što znate da je dobro za Vas. Bilo da se radi o jogi, trčanju, odmaranju, pijenju više vode ili dodatnoj komunikaciji u Vašem ljubavnom odnosu jer će Vam to olakšati opstanak u narednih par dana.

Ono za šta ste sigurni da Vam nije od koristi, bilo da se radi o alkoholu, pušenju ili korištenju nekog drugog, štetnog zadovoljstva da biste prikrili Vaše stvarne potrebe, sigurno Vam ništa dobro neće donijeti. Pazite dobro na sebe.
ŠKORPIJA

LJUBAV: Ako danas izlazite na sastanak, ne očekujte previše romantičnu veče, ali očekujte nevjerovatno zabavu. Povoljan planetarni aspekt znači da ćete svog novog partnera najvjerojatnije smatrati strahovito stimulativnim društvom, a i vjerovatno će Vas upoznati i sa potpuno novim dimenzijama života. Sjajne stvari se spremaju za Vas.

KARIJERA: Vaša nespremnost da razmotrite druge opcije sputava Vas na više načina. Dajte drugim ljudima više zasluga i obzira više nego što to obično radite. Otvoren um za Vas je mnogo veća prednost nego što možda mislite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas želite izraziti sebe i svoje emocije na najjači i najjasniji način ikada, ali budite oprezni! Kada Vam je ovo ikada zaista uspjelo? Ponekad brkate jasno sa agresivnim i istinu sa mišljenjem.

Možete rizikovati da nekoga uplašite na ovaj način. Važno je naučiti kombinovati svoju percepcije sa razumijevanjem da je svačija stvarnost lična. Možda će Vam pomoći da vlastite emocije vidite kao privremene i promjenljive.


STRIJELAC

LJUBAV: Trenutni planetarni položaj znači da danas zaista možete uživati sve dok znate da se ne držite samo iskušanih i pouzdanih situacija.

Ako ste u vezi, možda je ovo dobra prilika da neko vrijeme provedete razdvojeno otkrivajući vlastite interese. Ako tražite ljubav, onda nemojte često posjećivati uobičajena mjesta na koja izlazite, nego pokušajte na nekom novom mjestu.

KARIJERA: Sada je vrijeme da istražite svoje kreativne ideje i želje. Uvjerite se da ste u položaju koji Vam omogućava širenje i rast. Stagnacija je za Vas poput smrti. Ako Vas dosada preplavi, znate da je vrijeme da pronađete nešto drugo.

ZDRAVLJE I SAVJET:
S obzirom na Vašu sposobnost da sagledate dvije strane svega (ako ne i više), danas ćete se osjećati malo ekstremnije po tom pitanju.

Upotrijebite svoju energiju da se pripremite za nepredviđene situacije, tj: napunite frižider svježom, zdravom hranom, vodite brigu o Vašem zdravlju i uredite ormariće u kupatilu tako da imate ono što Vam treba u slučaju da se razbolite.

Ako se osjećate pripremljeno, osjećaćete se sigurnije. Takođe, ovo nije dobar dan za preuzimanje ili raskidanje postojećih obaveza.

JARAC

LJUBAV: Neko koga ste nekada davno poznavali se možda danas iznenada pojavi u Vašem životu.

Današnji aspekt ukazuje da ćete, iako ovo možda pomalo zapanjujuće zvuči, otkriti da ste oboje naučili dosta toga otkad ste se posljednji put vidjeli. To bi moglo dovesti do obnavljanja vašeg odnosa, za koji ste prije smatrali da je nemoguće.

KARIJERA: Radite sa ljudima koji su jednako predani poslu i strastveni kao i Vi. Mnogo ćete naučiti od njih, a možda čak i prilagodite svoju percepciju dok ste u tome. Dijelite svoje ideje sa tim ljudima. Slušajte pažljivo i naučićete dosta.

ZDRAVLJE I SAVJET: Emotivni dani za Vas nisu rijetki, ali ovo bi mogao biti jedan od njih. Ako se osjećate kao da je sve konkretno i izvan dosega, nemojte se uznemiravati.

Koncentrišite se na svoju sposobnost da znate šta osjećate i probajte da raščisite u glavi emocije koje osjećate.

To nije nešto što svako može tek tako učiniti, pa je moguće da biste Vi danas, u tom stanju, mogli pomoći svojim prijateljima. Stavite se na raspolaganje drugima i u tom procesu ćete pronaći svoje čvrsto tlo.

VODOLIJA

LJUBAV: Današnji planetarni položaj ukazuje na to da imate priliku da napravite neke značajne promene u Vašoj vezi.

U početku bi to moglo značiti da neko vrijeme budete odvojeni jedno od drugog kako biste se ponovo povezali sa svojim unutrašnjim izvorom kreativnosti. Ali, ovo će samo ojačati vašu vezu i pružiti vam više šansi da dijelite više stvari jedno sa drugim.

KARIJERA: Obrazovanje je neprekidan proces. Čini se da ste Vi žarište nove ideje koja se razvija. Učite druge, a drugi uče od Vas. Neka dijalog bude otvoren i neograničen. Svi oko Vas će imati koristi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ponekad jednostavno nemate dovoljno prostora da se izrazite u potpunosti, a to Vam jako smeta. Danas bi mogao biti jedan od onih dana kada ste spremni zablistati, ali niko Vam ne daje priliku!

Pokušajte obratiti pažnju na sebe kad se čini da niko drugi to ne radi. Imate li zdravstvenih problema koje ste ignorisali? Razmislite o tome da sebi priuštite masažu.

RIBE

LJUBAV: Možda Vam se čini da radite nešto drugačije i uz to uzbudljivo sa današnjim položajem planeta. Što se tiče romantike, možda nećete biti toliko strastveni kao obično, ali željećete se baviti aktivnostima sa drugima koji dijele Vaš osjećaj za avanturu i žele učiniti nešto drugačije i originalno. Danas se ne radi toliko o ljubavi, koliko o otkrivanju nove i izazovne veze.

KARIJERA: Vrti Vam se u glavi i teško Vam je da kontrolišete svoj um. Usporite i duboko udahnite. Pokušajte da se ne nervirate. Dobra komunikacija sa drugima je ključ za rješavanje Vaših ideja i sporadičnih misli.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ovo je Vaš dan na mnogo načina. Možete sortirati i riješti probleme kao ni jedan drugi znak. Kao da uvijek znate koja je situacija ili osoba potrebna da bi se ispravio problem, zato se nemojte bojati da se uključite u ovu situaciju.

Da biste pomogli svom tijelu, pokušajte jesti lisnato povrće ili borovnice kako biste probavnom traktu pomogli u obradi hrane koju konzumirate. Jeste li znali da borovnice pomažu u pražnjenju crijeva?

Related Posts