Menu Close

DJEVOJKA VOLI POKLONE, DA LI JE ONDA SPONZORUŠA: Evo kako da budete sigurni da vas partner ZAISTA VOLI!

Svi mi volimo kada nas draga osoba iznenadi nekim lijepim poklonom.

Ipak, neki to vole malo više. Da li to znači da su takve osobe isključivo iz koristi sa nekim? Ako je vjerovati psiholozima, moguće je da je u pitanju nešto potpuno drugačije.

Ukoliko se ne radi o osobi koja cijeni isključivo skupe, odnosno vrijedne poklone, već se raduje bilo čemu što dobije od svog partnera, iako je uvreženo mišljenje da vjerovatno imate posla sa takozvanim “sponzorušama”, nauka daje drugačije objašnjenje.

Stručnjaci ističu da postoji nešto što se zove “ljubavni jezik primanja i davanja poklona”. Naime, kako je sve više stručnjaka na društvenoj mreži Tik Tok, tako je i ova tema postala jedna od popularnijih.

Naime, psiholog i ljubavni teraput Alina Lepak, objasnila je u svom videu da joj je jedan od pacijenata rekao da se njegova djevojka veoma raduje poklonima. “Da li to znači da joj je to najbitnije u vezi?” Iako je Alina odgovorila potvrdno, objašnjenje nije da je ovdje u pitanju djevojka koja se sa nekim samo zbog novca.

Iako je mladić pitao da li je to dokaz materijalizma i narcizma, pogotovo što je samo ona ta koja dobija poklone, kao i zar ne bi trebalo da njegova ljubav bude dovoljna, terapeutkinja mu je objasnila da to ne mora da bude slučaj.

Naime, ukoliko je davanje ili primanje poklona način na koji iskazujete ljubav, to samo znači da se osjećate voljenim ukoliko to pokažete kroz opipljive stvari.

Alina objašnjava da to može biti nešto malo, poput omiljenog kolača ili čak i veliko poput auta. Kako ističe, poenta je u tome što oni poklone vezuju za vašu pažnju i posmatraju ih kao znak da mislite na njih.

Dakle, nema toliku konekciju sa samim poklonima ili materijalizomom, koliko sa emocijama. Ipak, psiholog ističe da to ne znači da treba svakodnevno da voljenu osobu zatrpavate poklonima, već da je potrebno napraviti mjeru i postaviti granice.

“S vremena na vrijeme, iznenadite partnerku ili partnera, primjera radi, ako prolazite pored njihove omiljene kafeterije ili slično”, objašnjava Alina i dodaje da to ne treba da bude niti nešto veliko, niti svakog dana, ali, time pokazujete da vam je stalo, odnosno, oni to tako posmatraju.

Od svih ljubavnih jezika, čin darivanja je vjerovatno najčešće pogrešno protumačen. Nekima to može izgledati pohlepno ili kao da je primalac fiksiran na stvari naspram same ljubavi. A to zapravo nije slučaj.

Ukoliko vas ta osoba zaista voli, ona će cijeniti poklone, nevezano da li su veliki ili mali, i svaki put kada ga vide, poslužiće im kao podsjetnik da su i koliko su voljeni, ističu stručnjaci, piše espreso/objektiv.

Related Posts