Menu Close

Digla se nepotrebna hajka zbog ikone, pokušava se nanijeti šteta Republici Srpskoj!!!

– Oni su odbili sastanak sa Lavrovom, pravdajući to da se ne poštuje BiH, a situaciju u vezi sa okonom željeli su da prikažu kako Srbi i Rusi čine neke nezakonite radnje, kako se poklanja neka ukradena ikona i slično – istakao je Petković…

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković ocijenio je da se bespotrebno digla velika hajka u vezi sa ikonom koju je
srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplmatije Sergeju Lavrovu.

Kako je naveo, očito jer je nekima odgovaralo i željeli su da nanesu štetu Republici Srpskoj, ali i dobrim odnosima koje Srpska ima sa Rusijom.

Petković je ocijenio da su pojedinci u BiH jedva dočekali da prave hajku, pa su članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović pokušali da naprave i “slučaj”, a sami su odbili da se sretnu sa Lavrovom.

– Oni su odbili sastanak sa Lavrovom, pravdajući to da se ne poštuje BiH, a situaciju u vezi sa okonom željeli su da prikažu kako Srbi i Rusi čine neke nezakonite radnje, kako se poklanja neka ukradena ikona i slično – istakao je Petković.

On je rekao da je objavljeno saopštenje iz kabineta srpskog člana Predsjedništva u kojem je navedeno da je riječ o ikoni koja je u posjedu jedne porodice već nekoliko godina, a u Srpskoj se nalazi duži niz godina.

Petković je napomenuo da je Lavrov svjetski diplomata, te da je sigurno da Dodik nije naivan da poklanja nešto što je nezakonito i dovodi u pitanje svoj integritet i da se i on i Srpska pominju u negativnom kontekstu.

– Ubijeđen sam da će se Milorad Dodik dokazati da nije riječ ni o kakvoj krađi ili vrijednoj umjetnini, nego o jednom ličnom poklonu Lavrovu koji nema nikakvu veliku vrijednost i da ćemo brzo okončati ovaj slučaj – rekao je Petković.

On je za Televiziju “Hepi” rekao da je u BiH sve “slučaj”, pa tako i jedan poklon i nešto što je trebalo da bude dobra poruka.

Petković je naveo da se sve diže i na međunarodni nivo iz prostog razloga jer postoji sukob između Ukrajine i Rusije, a tu je uvijek i taj “sukob koji tinja” u BiH među konstitutivnim narodima, pa se sada i od poklona pokušao napraviti diplomatski skandal.

On je rekao da je uvjeren da će predsjedavajući i srpski član Predsjedništva, nakon što izađe iz bolnice gdje se liječi od virusa korona, sigurno dati dodatno saopštenje o tome od koga je dobio ikonu koja je poklonjena ruskom šefu diplomatije.

Petković je rekao da je Dodik na bolničkom liječenju, da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljnije, ali stabilno i poželio mu brzo ozdravljenje i da se što prije vrati svojim dužnostima.

Piše: OSLOBOĐENJE PORTAL

Related Posts