Menu Close

DA LI TREBA OSTATI U braku bez sek-a ili ne? Evo u koje tri situacije treba dići ruke

Evo u koje tri situacije treba dići ruke: U nastavku saznajte kada je pravo vrijeme napustiti brak bez najintimnijeg čina

U tu kategoriju spada svaki brak u kojem se se-s praktikuje manje od deset puta godišnje, a rezultat je nedovoljnog podsticanja sek-ualnih želja i interesa između dvoje ljudi, prenosi mbg.com.

Ne postoji “normalna” ili “zdrava” količina sek-a u nekom odnosu, te je važno da su obje strane zadovoljne sa akcijama u krevetu. Ali, u odnosu u kojem je barem jedna strana nezadovoljna s količinom sek-a važno je napraviti određene korake koji će voditi poboljšanju i obostranoj sreći, a ne odmah pokrenuti brakorazvodnu parnicu.

Najpre, važno je uzeti u obzir razloge zbog kojih se-s nije učestao. Ako se jedna osoba razboljela ili je u nemogućnosti da se upušta u sek-ualni odnos, partner bi trebalo da uzme u obzir to stanje i ne započinje svađe.

Takođe, ovakve situacije i dalje dozvoljavaju fizičku bliskost i intimnost, iako ona nije kao ranije. Postoji puno načina na koje može doći do sek-ualnog uzbuđenja bez praktikovanja penetrativnog sek-a.

Dalje, u obzir bi trebalo uzeti i kako odnosi između partnera u braku utiču na količinu sek-a. Kada se partneri muče s međusobno komunikacijom i razumjevanjem, često se kao posljedica razvija manja ili nikakva želja za sek-om.

Potrebno je najprije riješiti te probleme i tek onda krenuti s i rješavanjem sek-ualnih problema.

Ne postoji tačna statistika koliko se brakova raspadne zbog nedostatka sek-a. Prema američkom istraživanju koje je objavljeno 2017. godine 16 odsto bračnih parova žive u braku bez sek-a, a 2018. godine sprovedeno je istraživanje koje je pokazalo da je jedna od četiri ljubavnih veza bez sek-ualnog odnosa.

Kada treba otići iz braka bez sek-a:

Kada vaš partner ne želi da učestvuje u rješavanju problema koje imate u intimnom odnosu: Brojni su problemi koji dovode do smanjena sek-a u braku, a kako biste ih prevazišli potrebno je zajednički otkriti uzroke i postepeno ih riješavati. Prije nego što donesete odluku o razvodu potrebno je da partneru otvoreno ispoljite sve vaše brige koje vas muče u sek-u i pokušate da nađete zajedničko riješenje.

Treba timski da radite na poboljšaju sek-ualnog života. Prije nego što zaključite da vaš partner ne želi da sarađuje, razmislite jeste li dali sve od sebe kako biste našli zajedničko riješenje. Sek-u pristupite kao igri između dvoje ljudi, a ne kao krajnjem cilju kojeg želite dostići.

Kada osim sek-ualnih poteškoća imate još mnogo drugih problema koje ne možete riješiti: Nedostatak sek-a u braku može biti posljedica brojnih drugih problema s kojima se suočavate. Upravo su ti drugi problemi postali razlog kraja vašeg braka.

Kada su vaši sek-ualni interesi toliko različiti da ne možete zajedno da uživate u njima, te ne pronalazite drugi način da istražite te interese: Ponekad parove muče takozvani “erotički konflikti”. Naime, svako od nas ima stvari koje nas uzbuđuju, viziju kakav se-s želimo i s kim ga želimo. Ponekad, ono što mi želimo u potpunosti nije ono što i naš partner želi.

Na sek-ualnoj terapije možete pronaći neke podudarnosti u vašim željama, ali ponekad one jednostavno ne postoje. Neki parovi, kako bi spasili brak, odluče da koristte fantaziju i masturbaciju, dok se drugi odlučuju za brak otvorenog tipa. Međutim, ako vam te opcije nisu privlačne, najbolja odluka je razvod. Se-s bez braka može opstati, ali za to je potreban trud i rad oba partnera, kao i mnogo ljubavi i razumjevanja.

Treba otvoreno da razgovarate, a otvoren um će vam pomoći da riješite ovaj problem. Manjak sek-a uglavnom je simptom drugih stvari koje vam se događaju u životu. Sek-ualne želje mjenjaju se s godinama, pogotovo u dugim vezama, ali sve je to normalno i sve se to može popraviti. Ako želite ostati u braku i zajedno uživati u sek-ualnom životu, zajedno radite na tome i uživajte jedan u drugome.

Izvor:stil.kurir.rs

Related Posts