Menu Close

Cvijanović: Teško je voljeti BiH kada imate Komšića i Bakira Izetbegovića kao političare, njima smeta više nego bilo šta to što volimo Republiku Srpsku

– Komšić je čovjek koji nema nikakvu političku težinu, kaže Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da predstavnike institucija Republike Srpske interesuje Republika Srpska, te jaka i stabilna Srbija, jer joj je ona jedini oslonac u ovakvoj BiH.

– Mi smo zaustavili eroziju nadležnosti Republike Srpske, ali njima smeta više nego bilo šta to što volimo Republiku Srpsku. Voljeti BiH mnogo je teško u ovakvim okolnostima i sa takvim političarima kakvi su Željko Komšić i Bakir Izetbegović, naglasila je Cvijanović.

Ona je navela da Republika Srpska i njeni funkcioneri rade na jačanju i očuvanju Republike Srpske i njenog identiteta.

– Mi imamo svoja prava i obaveze. Nećemo da odustanemo od svojih prava zbog neke imaginarne BiH i nekog imaginarnog Željka Komšića koji u suštini negdje sjedi i nekog predstavlja, a ne predstavlja, rekla je Cvijanović novinarima u Potkozarju kod Banjaluke.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da su “sve aktivnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori političkog karaktera i da Milorad Dodik učestvuje u tim aktivnostima i radi u projektu prekrajanja granica i destabilizacije regiona”, Cvijanovićeva je rekla da sve što radi Komšić je ili smiješno ili tragično.

Komšić je čovjek koji nema nikakvu političku težinu znajući da sjedi u Predsjedništvu BiH i zauzima mjesto hrvatskog člana Predsjedništva i da još nijednom nije postupio kako bi to Ustav od njega očekivao, da se stavi u funkciju zaštite kolektivnih prava Hrvata, istakla je Cvijanović, javlja Srna.

Prema njenim riječima, Komšić je čovjek koji, nažalost, nema nikakve kontakte ni sa kim u regionu, a ni u Hrvatskoj i smeta mu sve ono što ima veze sa Republikom Srpskom.

– Komšić od Milorada Dodika ima velike frustracije i prosto ne može da prođe nijedan dan a da nema nekakav komentar na njegov račun. To su stvari koje su konstanta i koje me ne brinu, rekla je Cvijanović.

Ona kaže da je brine mržnja kojom su se Komšić i Izetbegović okomili komentarišući SPC, ističući da još nije čula nijednog srpskog političara koji se na bilo koji način okomio na predstavnike Islamske zajednice ili katolike koji žive u BiH ili regionu.

– Kod političara iz Srbije i Republike Srpske sam primijetila da se bore političkim sredstvima za ono što su legitimni politički ciljevi. Ono što rade Komšić i Izetbegović je samo dodatna kontaminacija i trovanje ionako zatrovane atmosfere u regionu i to su apsolutne ludosti, napomenula je Cvijanović.

Novi.ba/Oslobođenje

Related Posts