Menu Close

CRNOGORSKI POLITIČAR, DIREKTNO U GLAVU: Krivokapićevu vladu prožima četništvo, a Srpska pravoslavna crkva bila je pokretač svih

Član Glavnog odbora crnogorskog DPS Nikola Gegaj tvrdi da aktuelnu vladu Zdravka Krivokapića, koju smatra jednonacionalnom, “prožima četništvo”.

On za Sprsku pravoslavnu crkvi tvrdi da je bila “pokretač svih gencida” ne prostoru bivše Jugoslavije.

Gegaj tvrdi i da Krivokapića, kako navodi, veliki broj građana, u državničkom smislu, doživljava kao “neodgovornu osobu”.

U intervjuu za podgorički portal CdM on je ocijenio i da, iako nova vlast stalno govori o pomirenju, ono je sada mnogo dalje nego što je bilo prije četiri godine.

Dodaje da je “glavni štab” izborne kampanje uoči augustovskih parlamentarnih izbora bila Srpska crkva na teritoriji Crne Gore i van nje, koja, kako kaže, ne samo da je poznata po netoleranciji prema drugačijim u srpskom narodu i prema drugim narodima u regionu već je i “spiritus movens svih gencida na teritoriji bivše Jugoslavije krajem prošloga vijeka”.

“Čitava kampanja koja je dovela na vlast ovu koaliciju imala je scenografiju, retoriku i djelatnost koja je isključila Crnu Goru kao nezavisnu državu zajedno s njenim simbolima i dostignućima, Crnogorce kao narod kao i sve druge narode u Crnoj Gori, i to uz ekstremizam, licemjerje, puno nebuloza”, rekao je Gegaj.

Smatra i da je odbijanje da Prijedlog rezolucije o gencidu u Srebrenici, koji je predložila Bošnjačka stranka Crne Gore bude na dnevnom redu Skupštine, mnogo govori o karakteru nove vlasti u Crnoj Gori.

To što je Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske predsjednici Željki Cvijanović, Gegaj smatra “poražavajućim”.

“Na kraju bih naveo da ovu njegovu jednonacionalnu vladu prožima iz početka do kraja četništvo. Dakle, jasno je da sa svojom četništvom ova vlast neće imati dobre odnose ni sa Crnom Gorom, a kamoli sa susjednim zemljama”, rekao je, između ostalog, Gegaj.

Related Posts