Menu Close

Bjelica-Prutina naslutila Dodikove uvrede? – Znate kakva fukara od Srbina morate biti da to uradite, udata je za Bošnjaka…

Na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, kada jevrijeđao članicu CIK-a navodeći između ostalog da je udata za Bošnjaka, Bjelica Prutina je čini se očekivala napad pa je odlučila poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

Članica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica Prutina jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodika samo zbog toga što je glasala za poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

Dodik je na konferenciji za medije u Doboju “kritikovao” članicu CIK-a iz reda srpskog naroda jer je u braku sa čovjekom koji je Bošnjak ili musliman kako bi Dodik kazao.

-Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte?, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik govoreći o odluci Centralne izborne komisije BiH da poništi izbore u Srebrenici.

-To da neki Srbin dođe u poziciju da glasa protiv izbora o Srebrenici to isključivo da izbori nisu bili valjani na mjestima gdje su Srbi dobili te izbore, a da su navodno u redu tamo gdje su muslimani dobili izbore, znate kakva fukara od Srbina morate biti da to uradite, kazao je Dodik.

Na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, Bjelica Prutina je čini se očekivala napad pa je odlučila poslati poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima. Prenosi Oslobođenje.

Related Posts