Menu Close

BiH IMA I IMAĆE OGROMNE PROBLEME ZBOG POLITIKE TURKOVIĆEVE I SDA

– Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je Srni da Bisera Turković gotovo svakom svojom izjavom i postupkom dokazuje da ne obavlja funkciju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, već da taj posao radi isključivo u funkciji bošnjačke politike i SDA, bošnjačke stranke koja je i predložila na tu poziciju.

Komentarišući jučerašnji istup Turkovićeve, Košarac je ocijenio da se ona u funkciji ministra inostranih poslova na uvredljiv način obraćala srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, iznoseći niz neistina i iskonstruisanih optužbi na njegov račun, te upozorio da je tako nešto moguće samo u ovakvoj zemlji kakva je BiH.

“Ne postoji država u svijetu u kojoj ministar inostranih poslova može na ovakav način da se obraća šefu države! To pokazuje da Turkovićeva i njena SDA ne pokazuju ni minimum poštovanja prema zajedničkim institucijama, institucionalnoj hijerarhiji, zakonima i Ustavu ove zemlje. Zbog takvog ponašanja i zbog takve politike, koju SDA godinama provodi, ova zemlja ima i imaće ogromne probleme u budućnosti”, poručio je Košarac.

On je naglasio da se “gospođa Turković u potpunosti stavila na stranu inostranih i domaćih centara moći koji su iskonstruisali ‘aferu ikona’ s ciljem da diskredituju srpskog člana Predsjedništva BiH i nesumnjivo najjačeg političkog autoriteta među Srbima u Republici Srpskoj, ali i da naruše dobre odnose koje Republika Srpska i Milorad Dodik godinama gaje sa Rusijom”.

“Umjesto da se pridruži zahtjevima Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH i da diplomatskim putem hitno zatraži od Ukrajine materijalne dokaze za tvrdnje da je ikona njihova, da ih upozori da tvrdnje bez dokaza, a njih, očito, nema, narušavaju odnose dvije zemlje, Turkovićeva se gura u prve redove onih stranih centara moći i medija koji su fabrikovali cijelu ovu priču i svakodnevno doliva ulje na vatru”, upozorio je Košarac.

On je dodao da se u jučerašnjem istupu Turkovićeve mogu prepoznati i dodatni politički razlozi zbog kojih se fabrikuju afere protiv srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Očigledno je Dodik glavna smetnja provođenju interesa nekih međunarodnih faktora i bošnjačke politike, poput razmještanja migranata na teritoriji Republike Srpske, izvođenja Oružanih snaga BiH na granicu prema Srbiji ili ispunjavanja uslova za kretanje ka članstvu u NATO-u. To su ciljevi zbog kojih plaćeni mediji u Kijevu i Sarajevu, a nažalost i neki mediji u Republici Srpskoj, objavljuju identične lažne tekstove”, istakao je Košarac.

On je upozorio da su se orkestriranoj neprijateljskoj propagandi protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pridružili i neki opozicioni političari iz Republike Srpske.

“Ne vrijedi Vukoti Govedarici objašnjavati šta su ciljevi i interesi pojedinih stranih država i bošnjačke politike. NJemu je neko rekao da je demokratija kad se u Narodnoj skupštini Republike Srpske duva u zviždaljku i kad se iz Gacka brani Ukrajina, a napada Dodik. Vjerovatno mu niko nije rekao da je zbog takve politike SDS nakon punih 25 godina izgubio vlast u Gacku”, zaključio je Košarac.

Related Posts