Menu Close

BIDENOV TIM ZA BALKAN ČEKA ZNAK DA KRENE: U BiH uskoro stiže novi američki ambasador, a Nelson već dobio novu adresu…

– Očekuje se i da će njegov nasljednik, Michael Murphy, već početkom narednog mjeseca biti u Bosni i Hercegovini, na dužnosti ambasadora SAD u Sarajevu.

Eric Nelson, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini odlazi s ove dužnosti u Njemačku, rečeno je za Politicki.ba.

On će biti pomoćnik direktora German Marshall Center u Garmisch-Partenkirchenu.

“Oduševljen sam svojim povratkom u Bavarsku. Drago mi je da ću biti dio tima Marshall Cetera i da ću nastaviti svoje opredjeljenje razvoju liderstva, te i na taj način, još jednom, doprinijeti jačanju američko-njemačkog partnerstva”, rekao je Nelson.

On bi već narednog mjeseca treba napustiti Bosnu i Hercegovinu, a potom doći na novu poziciju.

Očekuje se i da će njegov nasljednik, Michael Murphy, već početkom narednog mjeseca biti u Bosni i Hercegovini, na dužnosti ambasadora SAD u Sarajevu.

Evropski centar za sigurnosne studije George C. Marshall je jedan od pet regionalnih centara Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država i jedini bilateralni centar koji zapravo predstavlja partnerstvo između Ministarstva odbrane SAD-a i Ministarstva odbrane Njemačke.

Kao instrument njemačko-američke saradnje, Centar se bavi regionalnim i transnacionalnim sigurnosnim pitanjima od interesa za Ministarstvo odbrane SAD i Ministarstvo odbrane Njemačke. Marshall Centar je i obrazovni centar koji se ponosi razgranatom alumni mrežom koja broji više od 14.000 stručnjaka za sigurnost iz 157 zemalja, među kojima su i sigurnosni stručnjaci i vojna lica iz Bosne i Hercegovine.

Evropski centar za sigurnosne studije George C. Marshall je smješten u Garmisch-Partenkirchenu, u njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Osnovan je 1993. godine kao institut za izučavanje sigurnosnih studija.

Related Posts