Menu Close

BH mediji: “Dodik će morati na ROBIJU zbog UKRADENE IKONE!” FOLIRA da je bolestan!

U posljednjih nekoliko dana jedna od najvećih vijesti u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji jeste politički i diplomatski skandal u kojem je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ukradenu ikonu ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, a ikona je navodno ukradena iz jedne crkve koja se nalazi u ratnoj ukrajinskoj zoni.

Iz Banja Luke dolaze oprečne informacije, mada Dodikovi ljudi na sve načine pokušavaju da sve to prikažu kao neistinitu informaciju. Prije toga je veliki skandal bio da druga dva člana iz Predsjedništva, iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda uopšte nisu željeli da se sastanu sa Lavrovim.

Ipak, fotografijama je dokazano da je ikona ukradena u Ukrajini, a kako je došla Dodiku u ruke tek treba da se otkrije.

Mediji u oba entiteta su jedva dočekali da na sve načine razapnu Dodika, koji odavno nie omiljena ličnost za mnoge građane u BiH-a i u oba entiteta, da bi jučer bilo objavljeno kako je Dodik u izolaciji, jer je navodno bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus.

Mnogi su mišljenja da Dodik nema veze sa zarazom, već je ovo njegov potez da se malo skloni u ilegalu, da sačeka da se slegne prašina oko ovog skandala, te da vidi koji će biti njegov sljedeći potez.

Iz UKC-a Banja Luka javljaju da je stanje predsjednika Dodika itekako stabilno, i da svaki dan tim ljekara ide za Laktaše da bi provjeravali njegovo stanje. U mnogim uređenim državama, ovakav skandal bi značilo i ostavku, ali u BiH, tek treba da vidimo kako će se ova situacija dalje razvijati.

Related Posts