Menu Close

BAKIR IZETBEGOVIĆ DIREKTNO: “Spreman sam sastati se sa Dodikom ‘jedan na jedan'”

– “Dok Narodna skuptina RS ne izmjeni svoje zaključke, do bilo kakvog dogovora, kao i do deblokade institucija BiH neće doći”, naglasio je Izetbegović.

Nakon sastanka članova Kolegija Doma naroda PSBiH, javnosti se obratio predsjedavajući Bakir Izetbegović, komentarišući aktuelnu situaciju u našoj zemlji, a prije svega najave lidera SNSD-a Milorada Dodika o povlačenju saglasnosti na formiranje državnih institucija poput Oružanih snaga, Uprave za indirektno oporezivanje, Tužilaštva, Obavještajno sigurnosne agencije i drugih.

Posebno se osvrnuo na inicijativu “Samostalna RS u okviru dejtonske BiH”, koju je Dodik jučer promovisao.

“Tako nešto nije moguće i biće osporeno, ukoliko se jedna takva ideja pokuša realizovati. Sve ovakve najave predstavljaju najdirtektniji udar na Dejtonski sporazum. Očekujemo da u rješavanje ove siruacije uključi i OHR, kako bi osigurao da se pravosudni sistem u BiH može suprotstaviti ovakvim najavama”, kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na moguću deblokadu institucija BiH.

“Dok Narodna skupština RS ne izmjeni svoje zaključke, do bilo kakvog dogovora, kao i do deblokade institucija BiH neće doći”, naglasio je Izetbegović.

Posebno je istakao da je spreman sastati se sa Dodikom, “jedan na jedan”.

(SB)

Related Posts