Menu Close

ALI, KAKO ĆE TO IZVESTI??? – “Dodik će sakriti odluku o izdaji kao što je sakrio i Program reformi”-

“Poslije jučerašnje sjednice Savjeta ministara BiH, nema ništa nepoznato po pitanju integracije Bosne i Hercegovine u NATO alijansu.

“Juče je Savjet ministara donio dvije veoma važne odluke. Jedna je o formiranju komisije koja treba da pravi saradnju s NATO alijansom u procesu pridruživanja i druga je da Program reformi koji je imao svoje zadatke za 2020. godinu je prihvaćen od strane Savjeta ministara”, istaknuo je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a, reagujući na jučerašnje odluke Vijeća ministara BiH.

“Dosta će stvari biti jasnije kad se odluka objavi. Siguran sam da će Dodik da je krije kao što je krio i Program reformi. Bojim se da će NATO u jednom momentu kazati da su se stekli uslovi da se BiH pridruži alijansi, a to će, po Dodikovom nalogu, biti odmah iza opštih izbora 2022. godine”, pojasnio je Govedarica. Član Predsjedništva SDS-a kazao je da je jučer “srpski narod ponovo prevaren po poznatoj Dodikovoj matrici ‘jedno ću da pričam narodu, a drugo ću da radim u realnosti’”.

On je rekao da je politička ideja u RS da “BiH bude članica NATO saveza potekla iz vremena stvaranja političke organizacije Milorada Dodika od strane političkog Zapada, sa namjerom da dobiju strukture koje će adekvatno provoditi njihovu politiku u tom pogledu”. “Da je to tako, pokazuju mnogobrojni dokumenti SNSD-a iz vremena kad je Dodik predstavljan kao ‘svjež dašak vjetra na Balkanu’“, zaključio je Govedarica.

(SB/Vijesti.ba)

Related Posts