Menu Close

Aleksandar Vučić: Pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema…

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o pisanjima hrvatskih medija da je “Agresivna Srbija opasnost po Hrvatsku”, da “ma koliko pričaju o našoj agresiji koje nigdje nema, koju nisu vidjeli ni u Crnoj Gori, dežurni krivac mora da bude Srbija, a ja sam samo predstavnik te Srbije”.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon otvaranja fabrike Leoni u Kraljevu, Vučić je istaknuo kako nije odgovoran za Hrvatsku kao predsjednik Srbije jer “dobro može” da govori o Drugom svjetskom ratu ali i o ratu u Hrvatskoj devedesetih godina.

Ocijenio je da optužbe u Hrvatskoj “nemaju nikakve veze s istinom” te da im “smeta snažnija Srbija”, dodajući da na te napade ne treba odgovarati uvredama, već Srbija treba gurati i nastaviti raditi još jače, koliko god da je napadaju

Aleksandar Vučić kaže da Hrvatska to čini jer će ih, “sa onakvom obalom i turizmom”, Srbija dostići po BDP.

Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Vučić želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, Vučić je rekao da “niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, ni Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci”.

Dodao je je Đukanovićeva izjava rezultat njegove podsvjesti jer je Đukanović “oduvek želio Crnu Goru bez Srba” i da je to “upravo autoprojekcijom pokazao”.

Vučić je istakao da želi Crnu Goru u kojoj će da žive i Srbi i Crnogorci i Albanci i Bošnjaci.

On je upitao čime su Srbi uvredili Hrvate, pitajući šta su to Srbi uradili i šta on je to rekao, i pitao da li Hrvate “vređaju?

Related Posts