Menu Close

“AKO KAŽETE NEŠTO ZA REPUBLIKU SRPSKU…”: Vučić u Bruxellesu otkrio pravo lice, odgovorio i Biseri Turković

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ocjene da su poruke predsjednika Pokreta socijalista i ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina slične fašističkim, nisu napadi na Vulina, već na Srbiju i na njega.

Vučić je u Bruxellesu za TV Pink kazao da ti koji su Vulinove poruke na taj način klasifikovali, koriste svaku priliku da u Srbiji pronađu krivca.

“Iako je govorio na stranačkom skupu, iako je rekao da to nije moj stav, iako sam ja rekao da to nije moj stav, svakog puta kažu: ‘To je Vučić i to je Srbija’, jer moraju da pronađu krivca u Srbiji za sve. Ne daju nekome da ima pravo ni da razmišlja”, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, kada oni u BiH kažu da je Kosovo nezavisno, onda oni imaju pravo, ali ako kažete u Srbiji nešto za Republiku Srpsku, onda ste zločinac i nacista.

“To je tako i mi to moramo da razumemo. Zato mi moramo da budemo obazrivi, racionalni, pažljiviji, da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način govorimo šta je naša politika”, kazao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše i to što je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković tražila da se ogradi od Vulinovih izjava, kao i da je reagovao i Pokret slobodnih građana i mnogi drugi koji su rekli da te poruke podsjećaju na poruke fašizma, Vučić kaže da je interesantno kako lako od Srba prave fašiste.

“Nisam saglasan s tim porukama, samo što mi nije jasno kako tako lako od Srba prave fašiste, a od svih drugih i od ovih koji danas govore o genocidima koje je izvršila Srbija, prave prijatelje”, kazao je.

Kazao je da su podržavali premijera Kosova Albina Kurtija i zalagali se za njega.

Related Posts