Vijesti

Postoji li tajni dogovor između dvije stranke? / SDA oštro reagovala na glasanje u NSRS-u: SDP je dao Dodiku četvrtog delegata, postali su saučesnici SNSD-a

Zbog odbijanja da učestvuje u takvom podaničkom odnosu, Ramiz Salkić, koji je dobio povjerenje 5.557 glasača, je smijenjen sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu, a na njegovo mjesto je postavljen SDP-ov Saša Grbić, koji je osvojio 517 glasova, poručili su iz SDA

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem za javnost povodom dešavanja glasanja za izbor delegata iz NSRS-a u Dom naroda PS BiH.

SDA je optužila SDP za isporučivanje četvrtog delegata SNSD-u.

– Tajnim dogovorima i omogućavanjem izbora četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDP je isporučio Pokret za državu Miloradu Dodiku, ističe se.

Kažu kako nikakvi pokušaji obmana ne mogu sakriti činjenicu da su SDP-ovi zastupnici omogućili SNSD-u dobijanje četvrtog delegata.

– U potpunosti je jasno da su glasovi SDP-ovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a omogućili SNSD-u dobijanje četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i nikakvi pokušaji obmana tu činjenicu ne mogu sakriti, kazali su.

A onda su se osvrnuli na smjenu Ramiza Salkića sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu.

– Zbog odbijanja da učestvuje u takvom podaničkom odnosu, Ramiz Salkić, koji je dobio povjerenje 5.557 glasača, je smijenjen sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu, a na njegovo mjesto je postavljen SDP-ov Saša Grbić, koji je osvojio 517 glasova, poručili su iz SDA.

U zaključku svog saopćenja iz SDA navode kako SDP, na ovaj način, postaje saučesnik SNSD-a u njihovoj destruktivnoj politici.

– Nakon što su Dodik i SNSD u proteklom mandatu nasrtali na Ustav i zakone države BiH, blokirali rad državnih institucija i reformske procese i destabilizirali stanje u zemlji u toj mjeri da se sve glasnije govorilo o novom sukobu, ovakvi postupci SDP-a predstavljaju direktno saučesništvo u nastavku SNSD-ove destruktivne politike i izdaju politika i obećanja koje je SDP promovirao u proteklom mandatu, zaključili su.

(Oslobođenje)

Related Articles

Back to top button