Vijesti

DODIK SE UNAPRIJED RADUJE: Pokret za državu će podržati “jačanje nacionalnih interesa Republike Srpske”!?

“SNSD će imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH, ali je i četvrti delegat bitan da budemo jači u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske sutra će glasati za predstavnike iz RS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Iz RS-a će u državnom Domu naroda sjediti pet poslanika, a već se zna da će iz vladajućeg SNSD-a biti izabrana tri, dok će zasigurno iz opozicije biti izabran jedan. Ostalo je pitanje ko će biti famozni “četvrti” delegat, a ključ izbora je u rukama Pokreta za državu.

Noć pred glasanje putem Twittera oglasio se i lider SNSD-a Milorad Dodik koji je poručio da je SNSD-u potreban četvrti delegat kako bi bili “jači u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srpske”.

“SNSD će imati sigurna tri delegata u Domu naroda BiH, ali je i četvrti delegat bitan da budemo jači u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srpske.

Ne tražimo da stranke sa sjedištem u Sarajevu glasaju za naše kandidate, kao što to radi opozicija u Republici Srpskoj. Oni su nasjeli na tu isforsiranu priču o četvrtom delegatu i njihovi razgovori sa strankama iz Sarajeva liče na dječju igru i ne predstavljaju zaštitu interesa Republike Srpske.

Naravno da još uvijek imamo vjeru da u SDS-u i PDP-u ima patriotski orijentisanih poslanika koji shvataju šta znači jedinstven nacionalni nastup na nivou BiH”, poručio je Dodik.

Kako sada stvari stoje, poslanici iz Pokreta za državu će većinski izaći u susret Dodiku u, kako on kaže, “jačanju nacionalnih interesa RS-a”. Naime, ukoliko poslanici Pokreta za državu ne podrže delegate SDS-a i PDP-a, Dodikova stranka će izabrati četvrtog delegata u Dom naroda PSBiH i postati nezaobilazan faktor u vlasti na državnom nivou.

(SB)

Related Articles

Back to top button