Vijesti

MINISTAR KOŠARAC UZBURKAO DUHOVE: “Šokiran sam namjerom federalnih poslanika da u Parlamentarnoj skupštini BiH opstruišu…”

No, ako su ovo razmišljanja unutar “Trojke”, to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje, napisao je Košarac.

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac poručio je da je šokiran namjerom federalnih poslanika da u Parlamentarnoj skupštini BiH da opstruišu ratifikaciju Ugovora o finansiranju projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci. -Ni SNSD, ni Republika Srpska ne mogu se uslovljavati i ovim dodatno ugrožavaju projekte u Federaciji BiH, poručio je on.
On je na Instagramu napisao da ne može ljudski da razumije da neko pokušava sabotirati ugovor za finansiranje proširenja medicinskog kompleksa.

-Zašto to rade?! Treba da se osvijeste – riječ je o medicinskoj ustanovi. Riječ je o zdravlju ljudi! Šta je njihov motiv, osim očite želje da ospore i uspore razvoj Srpske?! Nećete nas ucjenjivati, poručio je Košarac.

-Federalne političke strukture treba da prestanu da ispunjavaju zahtjeve stranaca i da se okrenu dogovoru. No, ako su ovo razmišljanja unutar “Trojke”, to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje, napisao je Košarac.

Podsjetimo, Košarac će biti prvi državni ministar BiH u posjeti Moskvi od početka ruske agresije na Ukrajinu. On će u glavni grad Rusije otputovati kao pratnja premijera bh. entiteta Republika Srpska Radovana Viškovića.

(SB)

Related Articles

Back to top button