Menu Close

Na Hašine oči srbi su u ratu mučili i ubili jednog njenog sina… Majka Haša Hasanović kaže: Toliko su ga tukli da su mu oči počele ispadati…

PROJEKT STARAČKI DOM: LJUBAV ZA MAJKE SREBRENICE

Haša je rođena 1933.g. Živi u Bratuncu sa sinom. Udaljena je 11 km od Srebrenice.

Majka Haša je rodila 5 djece, od njih petero samo je dvoje živo. Jednog sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a jednu jedinu kćer koju je Haša imala umrla je od teške i neizlječive bolesti.

Na Hašine oči srbi su u ratu mučili i ubili jednog njenog sina…

Majka Haša Hasanović kaže: Toliko su ga tukli da su mu oči počele ispadati.

 

Kako je izgubila sina, taj gubitak ostavio je Hašu traumatiziranom.Pored Fizičkih problema Haša Haša ima i mentalnih problema.
Haša je skoro imala operacija kuka,Još uvijek nažalost ima poteškoća s hodanjem.

 

Osim toga, Haša pati od hipertenzije i dijabetesa i ima problema sa sluhom.

Haša je sretna što ima živo dvoje od svoje petero djece.

Oni nemaju mogućnosti i resurse potrebne za dobru brigu o majci. Međutim, starački dom imat će kvalificirano osoblje koje pruža potrebnu mentalnu i fizičku njegu našim majkama. Ali, potrebna nam je vaša pomoć!

MAJKE SREBRENICE SU PONOVO PREPUŠTENE SVOJOJ SUDBINI, NE DOZVOLITE DA PROVEDU POSLJEDNJE GODINE SAME I UMRU U SAMOĆI.

Majke Srebrenice ne žive samo u siromaštvu i socijalnoj izolaciji, već i njihova samoodrživost opada i nemaju članova porodice koji bi se o njima brinuli; oni su pobijeni, nestali, a nekima čak još posmrtni ostatci nisu pronađeni.

Iz tog razloga je potreban starački dom za majke Srebrenice. Gradnja staračkog doma je već započela i može se završiti do predstojećeg ljeta samo uz vašu pomoć!

Donirajte sada na: http://gf.me/u/y8zggm

Related Posts